Skip to main content

Λύση για τα παιδιά της 36χρονης που δολοφονήθηκε στο Ιπποκράτειο

Η εισαγγελέας Πρωτοδικών Εμμανουέλα Κετσιατζή εξέδωσε διάταξη με την οποία δόθηκε η γονική μέριμνα των δύο ανηλίκων στον πατριό τους.

Με εισαγγελική διάταξη λύθηκε το πρόβλημα που προέκυψε στην υπόθεση δολοφονίας της 36χρονης μεσίτριας από τον 38χρονο αγγειοχειρουργό, μέσα στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για το ζήτημα που προέκυψε με την ανάκληση των αδειών παραμονής των δύο ανήλικων παιδιών της άτυχης γυναίκας από τον πρώτο της γάμο στη Γεωργία, που είχε προκαλέσει θόρυβο.

Η άτυχη γυναίκα από τη Γεωργία διέμενε μόνιμα στην Ελλάδα, ως σύζυγος Έλληνα, ενώ είχε την επιμέλεια των δύο ανήλικων τέκνων που είχε αποκτήσει από τον πρώτο της γάμο. Με τον θάνατο της έληξε και η άδεια διαμονής των δύο αγοριών ηλικίας 17,5 και 15 ετών που σήμερα διαμένουν με τον πατριό τους, την αδερφή τους από τον δεύτερο γάμο της μητέρας τους και την γιαγιά τους, στη Θεσσαλονίκη.

Η εισαγγελέας Πρωτοδικών Εμμανουέλα Κετσιατζή εξέδωσε διάταξη με την οποία δόθηκε η γονική μέριμνα των δύο ανηλίκων στον πατριό τους. Δηλαδή στον σύζυγο της παθούσας με την οποία απέκτησαν το τρίτο παιδί, ένα κοριτσάκι ηλικίας 7 ετών.

Τα αγόρια γεννήθηκαν στη Γεωργία αλλά από μικρή ηλικία βρίσκονται στην Ελλάδα. Κοινωνική λειτουργός που επισκέφτηκε την οικογένεια βεβαίωσε την Εισαγγελία Ανηλίκων Θεσσαλονίκης ότι η επιθυμία των παιδιών είναι να παραμείνουν στο οικογενειακό τους περιβάλλον και ότι κάνουν σχέδια για το μέλλον τους στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με δικαστική πηγή, η γονική μέριμνα δόθηκε στον πατριό για να μην είναι τα παιδιά εκτεθειμένα σε κίνδυνο, για να διευθετηθούν θέματα σχετικά με τα σχολεία τους και για τη ρύθμιση του προβλήματος με τις άδειες διαμονής.