Skip to main content

Εισαγγελική παρέμβαση για τις καταγγελίες Κοτζιά περί απειλών

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, παρήγγειλε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης

Αυτεπάγγελτη παρέμβαση πραγματοποίησε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, για τις καταγγελίες του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά περί απειλών που εξακολουθεί να δέχεται κατά της ζωής του αλλά και μελών της οικογένειάς του.

Σύμφωνα με το capital.gr, η κ. Δημητρίου παρήγγειλε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης ενώ επειδή η παρέμβαση έγινε χωρίς προηγουμένη μήνυση του κ.Κοτζιά δεν θα διερευνηθεί το αδίκημα της «απειλής» καθώς για αυτό απαιτείται έγκληση του παθόντος. Η εισαγγελέας έστειλε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών  τα σχετικά δημοσιεύματα προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα η έρευνα και να διαπιστωθεί αν έχουν διαπραχθεί τυχόν αξιόποινες πράξεις αλλά και από ποιους.

Νωρίτερα, ο κ. Κοτζιάς σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο 24/7 αποκάλυψε ότι εξακολουθεί και δέχεται απειλές για τη ζωή του (διαβάστε περισσότερα εδώ).

Στο πλαίσιο της έρευνας αναμένεται να κληθεί  ως πρώτος μάρτυρας ο κ. Κοτζιάς προκειμένου να δώσει στοιχεία για τις απειλές που καταγγέλλει ότι δέχεται.