Skip to main content

ISIS: Θα ξαναχτυπήσουμε στις ΗΠΑ λόγω της Ιερουσαλήμ

Απειλές έχει εξαπολύσει το Ισλαμικό Κράτος για επίθεση σε ΗΠΑ μετά την αναγνώρτιση της Ιερεουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ.

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι αρχές ανά τον κόσμο, ενώ το φάντασμα της ISIS πλανάται εν όψει Χριστουγέννων. Απειλές έχει εξαπολύσει το Ισλαμικό Κράτος για επίθεση σε ΗΠΑ μετά την αναγνώρτιση της Ιερεουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ.

Σε λογαριασμό της στην εφαρμογή Telegram, η τρομοκρατική οργάνωση εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρονται τα εξής: «Περιμένετε για εμάς», «το ΙΚ στο Μανχάταν». Μαζί με τις φράσεις αυτές παρουσιάζεται η εικόνα της Times Square της Νέας Υόρκης μαζί με έναν εκρηκτικό μηχανισμό και έναν πυροκροτητή.

«Θα κάνουμε περισσότερες επιχειρήσεις στη χώρα σας μέχρι το τέλος και θα σας κάψουμε με τις φλόγες των πολέμων που ξεκινήσατε στο Ιράκ, την Υεμένη, τη Λιβύη και το Αφγανιστάν. Απλώς περιμένετε», αναφέρει η απειλητική ανακοίνωση.

«H αναγνώριση από το σκυλί σας, ''Τραμπ',' της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισράηλ, θα μας κάνει να αναγνωρίσουμε τα εκρηκτικά ως πρωτεύουσα της δικής σας χώρας» προσθέτει.

Μουδιασμένο παραμένει το κλίμα στη Νέα Υόρκη μετά την επίθεση στον τερματικό σταθμό λεωφορείων Port Authority, κοντά στην Times Square.

Την έκρηξη προκάλεσε ο 27χρονος Ακάγεντ Ούλαχ, ο οποίος έδρασε επηρεασμένος από την ISIS.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, μετά το τρομοκρατικό περιστατικό, δήλωσε ότι η επίθεση υπογράμμισε την ανάγκη για μεταρρύθμιση στην μεταναστευτική πολιτική των ΗΠΑ.