Τρίτη 19 Ιουνίου 2018
x

ΙΣΟΒΙΑ ΚΑΙ 18 ΜΗΝΕΣ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΣΤΗ «ΦΟΝΙΣΣΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΠΙΟΥ»

Η 27χρονη κατηγορούμενη κρίθηκε ένοχη, χωρίς κάποιο ελαφρυντικό - Ομόφωνη η απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας

Την ποινή της ισόβιας κάθειρξης και των 18 μηνών καθώς και χρηματικό πρόστιμο 1.000 ευρώ επέβαλε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας στην 27χρονη, επονομαζόμενη «φόνισσα του Κορωπίου», για τη δολοφονία της 35χρονης εν διαστάσει συζύγου του συντρόφου της, Θεοδώρας Πασπαλά. Η 27χρονη κατηγορούμενη κρίθηκε ένοχη, χωρίς ελαφρυντικά.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο με την ομόφωνη απόφασή του την καταδίκασε για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

«Έχετε δικαίωμα να ασκήσετε έφεση» ήταν η τελευταία φράση της προέδρου προς την 27χρονη κατηγορούμενη.

Το δικαστήριο αποφάσισε να διαβιβαστούν αντίγραφα της δικογραφίας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ο 41χρονος Γιάννης Θεοδώρης, εραστής της κατηγορούμενης και σύζυγος του θύματος, έχει διαπράξει το αδίκημα της ψευδορκίας κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του στο ακροατήριο.

Ο συνήγορος Πολιτικής Αγωγής Απόστολος Λύτρας μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά την έκδοση της απόφασης υποστήριξε: «Αποδείχθηκαν όλα τα πραγματικά περιστατικά, δηλαδή η προμελέτη που υπήρχε για αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα, το οποίο έχει θύματα αυτά τα δυο παιδιά της θανούσας. Η κατηγορούμενη έχει σκοτώσει και αυτά τα παιδιά που ακόμα και σήμερα αναζητούν τη μητέρα τους και δεν μπορούν να πιστέψουν αυτό που έχει συμβεί».

Από τη πλευρά της, η Έλλη Πασπαλά, αδελφή του θύματος, ευχαρίστησε την ελληνική δικαιοσύνη για την απόφαση της και επισήμανε πως δικαιώθηκε η ψυχή της αδελφής της. «Τα παιδιά περιμένουν να πάω σπίτι να τους πω ότι η δολοφόνος της μητέρας τους είναι ισόβια στην φυλακή. Φοβόντουσαν ότι θα βγει και θα σκοτώσει και εκείνα».

Η συνήγορος υπερασπίσης της 27χρονης, Ειρήνη Μαρούπα, από την πλευρά της, τόνισε: «Η απόφαση αυτή δεν απέμεινε δικαιοσύνη, ενώ δέχθηκε το δικαστήριο ότι τα γεγονότα έγινε υπό το βάρος έντονων συναισθημάτων, απέδωσε ίδια ποινή με αδικήματα για τα οποία κατηγορείται ο Πάσσαρης κι άλλοι. Είναι αδιανόητο όταν δεχόμαστε ότι το έγκλημα είναι πάθους να μην αναγνωρίζεται αυτό στη ποινή».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ