Skip to main content

Ισόβια στον Κλοντ Λεσί για τη δολοφονία της Λένας Μαυρομάτη

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης απέρριψε τους ισχυρισμούς του Κλόντ Λέσι ότι το έγκλημα τελέστηκε «εν βρασμώ ψυχικής ορμής».

Ισόβια δεσμά επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης στον Αλβανό Κλοντ Λέσι για τη δολοφονία της εν διαστάσει συζύγου του, Λένας Μαυρομάτη, στην Ορμύλια Χαλκιδικής. Το δικαστήριο καταδίκασε και με 5ετή φυλάκιση τον κατηγορούμενο για «έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο» και για «οπλοχρησία» ενώ δεν του αναγνώρισε κανέναν ελαφρυντικό. Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα από τους τακτικούς δικαστές και τους ενόρκους.

Προηγουμένως, η εισαγγελέας της έδρας, Ευαγγελία Καρανίκα, ζήτησε να κηρυχθεί ένοχος, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, για «ανθρωποκτονία από πρόθεση», απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς του Κλόντ Λέσι ότι το έγκλημα τελέστηκε «εν βρασμώ ψυχικής ορμής» ενώ δεν δέχτηκε ότι υπάρχει «ειλικρινής μεταμέλεια» και «κενά μνήμης» από τον κατηγορούμενο.

«Ήταν αποφασισμένος. Δεν δίστασε να διαπράξει το έγκλημα μπροστά στον μεγαλύτερο γιο του» ανέφερε η εισαγγελική λειτουργός επισημαίνοντας ότι «ο κατηγορούμενος γνώριζε τι είχε κάνει και γι' αυτό το λόγο διέφευγε επί 18 μέρες».