Skip to main content

Ισόβια στον πρώην ταμία του δήμου Ιωαννιτών για υπεξαίρεση

Ο πρώην ταμίας του δήμου Ιωαννιτών καταδικάστηκε από το τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε ισόβια κάθειρξη για υπεξαίρεση 1,3 εκατ. ευρώ.

Ισόβια κάθειρξη επέβαλε το τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στον πρώην ταμία του Δήμου Ιωαννιτών, ο οποίος κατηγορούνταν, για την υπεξαίρεση 1,3 εκατομμυρίων ευρώ.

Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί το καλοκαίρι του 2013 μετά από οικονομικό έλεγχο, ενώ η ακροαματική διαδικασία διήρκεσε περίπου 2 εβδομάδες.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή, καταδικάστηκε η Διευθύντρια της Οικονομικής Υπηρεσίας κατά το επίμαχο χρονικό διάστημα.

Ο πρώην ταμίας στην απολογία του υποστήριξε την αθωότητα του λέγοντας πως το κατηγορητήριο, είναι «κατασκευασμένες λογιστικές αλχημείες», ενώ αμφισβήτησε το πόρισμα τεσσάρων ελέγχων.

Σε δηλώσεις του ο δικηγόρος του πρώην ταμία, Δημήτρης Δήμος, ανέφερε πως ο εντολέας θα κάνει έφεση και τόνισε πως ζητεί να συμπεριληφθούν στην δικογραφία, τα αντίγραφα όλων των παραστατικών, με βάση τα οποία έλαβε την απόφαση η επιτροπή που έκανε την έρευνα για το έλλειμμα.