Skip to main content

Ισπανία: Ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Πουτζντεμόν

Ο δικηγόρος του σημείωσε πως ο πρώην ηγέτης της Καταλονίας θα μείνει στις Βρυξέλλες, καθώς και ότι θα συνεργαστεί πλήρως με τις βελγικές αρχές.

Ένταλμα σύλληψης σε βάρος του αποπεμφθέντος ηγέτη της Καταλονίας Κάρλες Πουτζντεμόν εξέδωσαν οι ισπανικές αρχές, σύμφωνα με τον Βέλγο δικηγόρο του.

«Μόλις άκουσα από τον πελάτη μου ότι το ένταλμα εκδόθηκε και στρέφεται εναντίον του προέδρου και τεσσάρων ακόμη μελών της κυβέρνησής του που βρίσκονται στο Βέλγιο», τόνισε ο δικηγόρος Πολ Μπέκερτ.

Ο ίδιος σημείωσε πως ο κ. Πουτζντεμόν θα μείνει στις Βρυξέλλες, καθώς και ότι θα συνεργαστεί πλήρως με τις βελγικές αρχές.

Ο αποπεμφθείς ηγέτης της Καταλονίας Κάρλες Πουτζντεμόν απαίτησε σήμερα την απελευθέρωση των οχτώ πρώην μελών του υπουργικού συμβουλίου της καθαιρεθείσας καταλανικής κυβέρνησης που νωρίτερα σήμερα η ισπανική εισαγγελία ζήτησε την προφυλάκισή τους.

«Ως πρόεδρος της νόμιμης κυβέρνησης της Καταλονίας, απαιτώ την αποφυλάκιση των συμβούλων (υπουργών) και του αντιπροέδρου Οριόλ Ζουνκέρας», δήλωσε σε διάγγελμά του σε καταλανικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Σε βάρος των υπουργών διεξάγεται έρευνα με την κατηγορία της στάσης.