Σάββατο 21 Ιουλίου 2018
x

ΙΣΠΑΝΙΑ: ΕΞΕΤΑΖΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΟΝΙΑ

Η κυβέρνηση συνέρχεται. Και εξετάζει όλες τις επιλογές για να απαντήσει στην κατάσταση που διαμορφώνεται στην Καταλονία, δήλωσε κυβερνητική πηγή.

Η ισπανική κυβέρνηση εξετάζει όλες τις επιλογές για να απαντήσει στην κατάσταση που διαμορφώνεται στην Καταλονία την επομένη της συνεδρίασης του κοινοβουλίου κατά την οποία ο πρόεδρος της αυτόνομης περιοχής της Ισπανίας κήρυξε μία ανεξαρτησία με αναστολή, έγινε γνωστό από κυβερνητική πηγή στη Μαδρίτη.

"Η κυβέρνηση συνέρχεται. Και εξετάζει όλες τις επιλογές", δήλωσε η πηγή.

Η αντιπρόεδρος της ισπανικής κυβέρνησης Σοράγια Σάενθ ντε Σανταμαρία είχε ανακοινώσει χθες τη σύγκληση σήμερα το πρωί του ισπανικού υπουργικού συμβουλίου εξηγώντας ότι ο Κάρλες Πουτζντεμόν "δεν ξέρει πού είναι, πού πηγαίνει και με ποιον".

Στο Βερολίνο, ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ δήλωσε ότι η διαμάχη ανάμεσα στην ισπανική κυβέρνηση και την ηγεσία της Καταλονίας μπορεί να επιλυθεί μόνο μέσω συνομιλιών. "Μία μονομερής κήρυξη ανεξαρτησίας της Καταλονίας θα ήταν ανεύθυνη. Η λύση μπορεί να βρεθεί μόνο μέσω συνομιλιών με βάση το κράτος δικαίου και εντός του πλαισίου του ισπανικού Συντάγματος", είπε.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ