Skip to main content

Ισπανία: Ζευγάρι σκοτώθηκε όταν παρασύρθηκε από τεράστιο κύμα

Πρόκειται για «ένα ζευγάρι από τη Βιτόρια», την πρωτεύουσα της περιφέρειας της Χώρας των Βάσκων. Ο άνδρας ήταν ηλικίας 67 ετών.

Ένα ζευγάρι Ισπανών σκοτώθηκε σήμερα όταν παρασύρθηκε από ένα τεράστιο κύμα, ενώ βρισκόταν στην προβλήτα ενός παραθαλάσσιου χωριού στη Χώρα των Βάσκων, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο την υπηρεσία ασφαλείας της περιοχής.

«Ένας άνδρας και μια γυναίκα σκοτώθηκαν σήμερα (Τετάρτη) μεταξύ της Ντέμπας και του Μουτρίκου, κοντά σε μια μικρή παραλία: βρίσκονταν σε μια προβλήτα και προσέγγισαν το νερό, φαντάζομαι, για να δουν από κοντά τα κύματα, όταν ένα εξ αυτών τους παρέσυρε» επισήμανε ο υπεύθυνος του γραφείου τύπου της υπηρεσίας, Χουλιάν Μπελόκι.

Πρόκειται για «ένα ζευγάρι από τη Βιτόρια», την πρωτεύουσα της περιφέρειας της Χώρας των Βάσκων. Ο άνδρας ήταν ηλικίας 67 ετών, ενώ η ηλικία της γυναίκας δεν έχει διευκρινιστεί, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Ένα τρίτο άτομο, που πήδηξε στο νερό για να τους βοηθήσει, σώθηκε» σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Οι ακτές της βόρειας Ισπανίας βρίσκονται σε κατάσταση πορτοκαλί συναγερμού εξαιτίας της ισχυρής καταιγίδας που σαρώνει την περιοχή. Κύματα ύψους 5 έως 6 μέτρων αναμένεται να πλήξουν τις ακτές και οι αρχές προειδοποίησαν τους πολίτες να μην προσεγγίζουν τις ακτές.