Skip to main content

Ισπανικά ΜΜΕ: Ο Πουτζντεμόν ίσως ζητήσει άσυλο από τις Βρυξέλλες

Ισπανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν σήμερα πως ο Πουτζντεμόν αναχώρησε για το Βέλγιο με μέλη της παυθείσας κυβέρνησής του.

Η ισπανική εφημερίδα La Vanguardia αναφέρει πως ο καθαιρεθείς πρόεδρος της Καταλονίας Κάρλες Πουτζντεμόν θα πραγματοποιήσει μια δήλωση σήμερα το απόγευμα ενώ σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο La Sexta και το El Periodico de Catalunya, ο Πουτζντεμόν ενδέχεται να ζητήσει άσυλο στο Βέλγιο, όπου βρίσκεται αυτή τη στιγμή, μαζί με τα άλλα πέντε παυθέντα μέλη της περιφερειακής κυβέρνησής του.

Στο μεταξύ, η άμεση διακυβέρνηση της Καταλονίας από την κεντρική ισπανική κυβέρνηση τέθηκε σήμερα σε εφαρμογή, καθώς οι δημόσιοι υπάλληλοι εμφανίσθηκαν στις εργασίες τους παρά τις εκκλήσεις για ανυπακοή, ενώ καταλανικά κόμματα που τάσσονται υπέρ της ανεξαρτησίας ανακοίνωσαν πως θα συμμετάσχουν στις πρόωρες εκλογές της 21ης Δεκεμβρίου, αποδεχόμενα έτσι εμμέσως την καθαίρεση της περιφερειακής κυβέρνησης.

Ισπανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν πως ο Πουτζντεμόν αναχώρησε για το Βέλγιο με μέλη της παυθείσας κυβέρνησής του, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο υπουργός Μετανάστευσης του Βελγίου είχε δηλώσει χθες πως η χορήγηση ασύλου στον Κάρλες Πουτζντεμόν από το Βέλγιο "δεν θα ήταν μια μη ρεαλιστική πιθανότητα", αν το ζητήσει ο ίδιος.

Το Βέλγιο είναι μία από τις λίγες χώρες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στις οποίες οι ευρωπαίοι πολίτες μπορούν να ζητούν πολιτικό άσυλο.