Skip to main content

Ιστορική πρόκριση για Ουαλία: Πέταξε στο καναβάτσο το Βέλγιο (video)

Παρά το γεγονός πως βρέθηκε πίσω στο σκορ η Ουαλία αντέδρασε, καταφέρνοντας να επικρατήσει με 3-1 του Βελγίου. Στα ημιτελικά με την Πορτογαλία.

Μία ιστορική πρόκριση στα ημιτελικά του Euro 2016 πανηγύρισε η Ουαλία, η οποία κατάφερε να επικρατήσει με ανατροπή του Βελγίου με 3-1 στο «Πιέρ Μορουά» στη Λιλ.

Το ομοσπονδιακό συγκρότημα του Κόουλμαν θα αντιμετωπίσει την Πορτογαλία την Τετάρτη (6/7, 22:00) στη Λιόν.

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε η αναμέτρηση για το Βέλγιο, καθώς στο 13’ κατάφερε να βρεθεί μπροστά στο σκορ.

Ο Ναϊνγκολάν πήρε την μπάλα από τον Αζάρ και με ένα εκπληκτικό σουτ αρκετά μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή του Χένεσεϊ έγραψε το 1-0.

Λίγο νωρίτερα το ομοσπονδιακό συγκρότημα του Βίλμορτς είχε χάσει μεγάλη, τριπλή ευκαιρία με τους Καράσκο, Μενιέ και Αζάρ.

Μετά το γκολ που δέχθηκε η Ουαλία ανέβασε ρυθμούς, καταφέρνοντας να ισοφαρίσει στο 30’ με Άσλεϊ Γουίλιαμς.

Ο αρχηγός μετά από εκτέλεση κόρνερ πήδηξε μόνος του για κεφαλιά, στέλνοντας την μπάλα στο βάθος των διχτύων του Κουρτουά.

Δέκα λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου οι Βρετανοί ανέτρεψαν το εις βάρος τους αποτέλεσμα με το εκπληκτικό γκολ του Ρόμπσον Κανού, ο οποίος έβγαλε νοκ άουτ δύο αντιπάλους προτού πλασάρει ιδανικά τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Στο 83’ οι Βέλγοι φώναξαν δικαιολογημένα για πέναλτι που δεν δόθηκε από τον διαιτητή της αναμέτρησης σε μαρκάρισμα του Άσλεϊ Γουίλιαμς πάνω στον Ναϊνγκολάν.

Τρία λεπτά αργότερα οι Ουαλοί έβαλαν …ταφόπλακα στα όνειρα πρόκρισης του Βελγίου, με τον Βόουκς να σκοράρει με κεφαλιά διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα 3-1.

Οι συνθέσεις:

Ουαλία: Χενεσέι, Τσέστερ, Α.Γουίλιαμς, Ντέιβις, Τέιλορ, Γκάντερ, Άλεν, Λέντλι (78' Κινγκ), Ράμσεϊ, Ρόμπσον-Κάνου (80' Βόουκς), Μπέιλ

Βέλγιο: Κουρτουά, Μενιέ, Αλντερβάιρελντ, Ντεναγέρ, Ζ.Λουκάκου (75' Μέρτενς), Βίτσελ, Ναϊνγκολάν, Καράσκο (46' Φελαϊνί), Ντε Μπρούινε, Αζάρ, Ρ.Λουκάκου (83' Μπατσουαγί)