Skip to main content

Εισβολή... δεινοσαύρων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (φωτο)

Ταξίδι εκατομμύρια χρόνια πίσω, στο παρελθόν για τους επισκέπτες του θεματικού πάρκου – μουσείου «Δεινόσαυροι» της ΔΕΘ. Η χρονομηχανή και οι ανασκαφές

Ταξίδι στην εποχή των... δεινοσαύρων με τη βοήθεια μιας χρονομηχανής θα έχουν ευκαιρία να κάνουν, από τις 13 Οκτωβρίου, οι Θεσσαλονικείς αλλά και οι επισκέπτες της πόλης.

Αφού ταξιδέψουν 124 εκατομμύρια χρόνια πίσω, θα έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με γιγάντιους δεινόσαυρους, ύψους ακόμα και 6 μέτρων.

Ο λόγος για το θεματικό πάρκο – μουσείο «Δεινόσαυροι» το οποίο ανοίγει τις πύλες του χρόνου την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου, στο περίπτερο 5 του Διεθνούς Εκθεσιακού κέντρου της Θεσσαλονίκης.

Ήδη ο θηρευτής Τυραννόσαυρος Ρεξ με 6 μέτρα ύψος και 14 μέτρα μήκος, ο αλλόκοτος Τρικέρατος, ο Βραχιόσαυρος με τον πανύψηλο λαιμό που θυμίζει ελέφαντα, ο Διπλόδολος με τη μακριά ουρά που παρασέρνει τους πάντες και όλη η μεγάλη παρέα τους, έχουν φτάσει στο κέντρο της πόλης και έχουν πάρει τη θέση τους.  

Όπως εξηγεί στη Voria.gr ο Γρηγόρης Αβανίδης, επικεφαλής της εταιρείας που διοργανώνει το θεματικό πάρκο, οι δεινόσαυροι αλλά και τα άλλα ζώα της εποχής, είναι συνολικά 20 και είναι κινούμενοι. «Όλα τα εκθέματα είναι ρομποτικά, με κινήσεις, χρώματα, υφές και ήχους και στο φυσικό τους μέγεθος», υπογράμμισε ο κ. Αβανίδης, τονίζοντας πως οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να τα αγγίξουν, να φωτογραφηθούν μαζί τους, ακόμα και να ανέβουν πάνω τους.

Το πρωτόγνωρο «ταξίδι» θα ξεκινά από ένα ιδιαίτερο χώρο, ένα «μυστικό κρησφύγετο». Εκεί οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν τα πάντα για την εποχή, για τους δεινόσαυρους - τι έτρωγαν, πώς εξελίχθηκαν, γιατί εξαφανίστηκαν.

Στη συνέχεια, αφού λύσουν ένα αίνιγμα, οι μικροί και μεγάλοι εξερευνητές θα λαμβάνουν ένα κλειδί και θα μπορούν να εισέρχονται στη μηχανή του χρόνου.  Το μεγάλο ρολόι του Γαλαξία και το μικρότερο ρολόι της Γης, θα γυρίσουν ταυτόχρονα, για 124 εκατ. χρόνια πίσω.

Όταν οι πύλες ανοίξουν, τότε, οι επισκέπτες θα αντικρίζουν τους δεινόσαυρους και τα άλλα ζώα, θα περπατούν ανάμεσά τους, θα τους ακούν, θα τους βλέπουν να κινούνται.

Το ταξίδι όμως δεν σταματά εδώ, όπως εξηγεί ο κ. Αβανίδης, καθώς οι μικροί εξερευνητές, αφού επιστρέψουν στην εποχή μας, με ειδικά εργαλεία και κράνη, θα ξεκινούν τις ανασκαφές. Θα γνωρίσουν έναν παλαιοντολόγο και μαζί του θα σκάψουν για να εντοπίσουν απολιθώματα δεινοσαύρων. Η εμπειρία στον κόσμο των γιγάντιων δεινοσαύρων θα διαρκεί περίπου μία ώρα και στο τέλος οι επισκέπτες θα αναχωρούν με το πτυχίο τους. 

Η θεματική έκθεση δεινοσαύρων έχει σχεδιαστεί από το Παλαιοντολογικό Ίδρυμα FelixdeAzara, το Πανεπιστήμιο Maimonides της Αργεντινής και διαθέτει την πολύ «βαριά» υπογραφή και την επιμέλεια του Sebastian Apesteguía, διεθνούς φήμης παλαιοντολόγου και διδάκτορα στις Φυσικές Επιστήμες.

Το πάρκο – μουσείο «Δεινόσαυροι», έκτασης  2.500 τ.μ., θα λειτουργεί και θα είναι ανοιχτό για τους επισκέπτες για τρεις ολόκληρους μήνες, από την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017 έως τις 14 Ιανουαρίου 2018.

Ήδη, σύμφωνα με τον υπεύθυνο του πάρκου Γρηγόρη Αβανίδη, πολλά σχολεία από όλη τη Βόρεια Ελλάδα έχουν εκφράσει ενδιαφέρον να επισκεφθούν το χώρο.

Ωράριο λειτουργίας:

Δευτέρα - Πέμπτη : 09.00 - 14.00

Παρασκευή : 09.00 - 14.00 & 17.00 - 20.00

Σάββατο : 11.00 - 19.00

Κυριακή : 11.00 - 19.00

Τιμές εισιτηρίων:

Γενική είσοδος : 7€ / άτομο

Μαθητές (σε οργανωμένη επίσκεψη) : 5€ / άτομο

Οικογενειακό (2 γονείς & 2 παιδιά) : 22 €

Οικογενειακό (3μελής οικογένεια) : 18 €

Άνεργοι (μόνο Παρασκευή με την επίδειξη κάρτας ανεργίας) : 4€

Παιδιά μέχρι 3 ετών : δωρεάν

Δωρεάν πάρκινγκ στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ - Helexpo