Skip to main content

Εισβολή μελών του Ρουβίκωνα στα δικαστήρια της Ευελπίδων (φωτο)

Πέταξαν φυλλάδια που έγραφαν συνθήματα κατά της Δικαιοσύνης, όπως «Η δικαιοσύνη είναι σαν τα φίδια: Δαγκώνει μόνο τους ξυπόλυτους».

Στον προαύλιο χώρο της Ευελπίδων εισέβαλλαν το μεσημέρι της Πέμπτης μέλη του Ρουβίκωνα. Τα άτομα πέταξαν φυλλάδια που έγραφαν συνθήματα κατά της Δικαιοσύνης, όπως «Η δικαιοσύνη είναι σαν τα φίδια: Δαγκώνει μόνο τους ξυπόλυτους» και εν συνεχεία αποχώρησαν.

Σε ανακοίνωση που ανήρτησαν σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου αναφέρουν, μεταξύ άλλων:

«Ο χώρος της "Δικαιοσύνης" βρωμάει και ζέχνει. Σκάνδαλα και διαπλοκή, χρηματισμοί για να πέφτουν "ημέτεροι" στα μαλακά, συγκάλυψη υποθέσεων -ενίοτε και σκανδάλων-, καταγγελίες για εξαγορά αποφάσεων, κατα συρροή αθωώσεις σε υποθέσεις-μαμούθ. Το πρόβλημα, αρχικά, είναι ότι συμβαίνουν τέτοιες καταστάσεις. Και εν συνεχεία ότι εδώ και χρόνια αυτές οι καταστάσεις δεν εκπλήσσουν κανέναν. (...) 

Ας γνωρίζουν λοιπόν, εντολείς κι εντολοδόχοι, ότι αυτό που κάνουμε εδώ και καιρό, αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε και στο μέλλον. Όσο μας το επιτρέπουν οι μικρές μας δυνάμεις και οι περιορισμένοι μας πόροι θα αγωνιζόμαστε για ένα πιο δίκαιο κόσμο. Ας συνεχίσουν να υπηρετούν κι αυτοί τις δικές τους “αξίες” της μίζας, της λαμογιάς και της ρεμούλας και θα μας κρίνει όλους η ιστορία».