Skip to main content

Ιταλία: Διαλευκάνουν την τραγωδία στην πλατεία του Τορίνο οι αρχές

Ομάδα ατόμων άγνωστης καταγωγής δημιούργησε σκόπιμα πανικό στους φιλάθλους ώστε να επωφεληθεί της κατάστασης προχωρώντας σε κλοπές

Φως στην παρ' ολίγο τραγωδία της πλατείας Σαν Κάρλο στο Τορίνο όπου πέρσι το καλοκαίρι, τραυματίστηκαν πάνω από 1.500 άνθρωποι –με μία γυναίκα νεκρή- παρακολουθώντας τον τελικό του Champions League ανάμεσα στη Γιουβέντους και τη Ρεάλ Μαδρίτης σε γιγαντοοθόνη έριξαν οι ιταλικές αρχές.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Corriere della Sera», μια ομάδα ατόμων άγνωστης καταγωγής δημιούργησε σκόπιμα πανικό στους 30.000 θεατές ούτως ώστε να επωφεληθεί της κατάστασης προχωρώντας σε κλοπές.

Συγκεκριμένα, αρχικά υπήρξε ένας δυνατός κρότος από έναν νεαρό που έριξε ένα βεγγαλικό σπέρνοντας τον πανικό καθώς οι περισσότεροι θεώρησαν πως ήταν κάποια τρομοκρατική επίθεση και άρχισαν να τρέχουν ανεξέλεγκτα με την αστυνομία να επεμβαίνει κάνοντας χρήση σπρέϊ πιπεριού.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι αρχές της ιταλικής πόλης προχώρησαν σε οκτώ συλλήψεις ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν πως περίπου 15 άτομα εμπλέκονται στη συγκεκριμένη ενέργεια.