Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018
x

ΙΤΑΛΙΑ: Ο ΓΚΡΙΛΟ ΖΗΤΑΕΙ 250.000 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΧΩΡΟΥΝ

Μετά την αποχώρηση δύο ευρωβουλευτών των Πέντε Αστέρων, ο Μπέμπε Γκρίλο ζητάει παραιτήσεις από τις θέσεις τους ή διαφορετικά αποζημίωση 250.000 ευρώ.

Την αποχώρησή τους από το κίνημα των Πέντε Αστέρων ανακοίνωσαν οι ευρωβουλευτές Μάρκο Αφρόντε και Μάρκο Τζάνι, με τον ιδρυτή του κόμματος, Μπέπε Γκρίλο, να ζητεί από τον καθένα να πληρώσει πρόστιμο 250.000 ευρώ, επικαλούμενος τον εσωτερικό «κώδικα συμπεριφοράς».

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, οργισμένος από την κίνηση των δύο ευρωβουλευτών, ο Γκρίλο προειδοποίησε όλα τα εκλεγμένα στελέχη του κόμματός του ότι, αν εγκαταλείψουν τα Πέντε Αστέρια, χωρίς να παραιτηθούν από το αξίωμα και την έδρα τους, θα πρέπει να καταβάλουν ποσό 250.000 ευρώ.

Όπως είπε, μέσω διαδικτυακής του ανάρτησης, «με τα χρήματα αυτά, θα βοηθήσουμε τους σεισμοπαθείς των περιφερειών Ούμπρια και Μάρκε της κεντρικής Ιταλίας».
Πάντως, οι πιθανότητες να εισπράξει ο Γκρίλο τα χρήματα φαντάζουν μικρές.

Ο ευρωβουλευτής Μάρκο Αφρόντε προσχώρησε στην ευρωομάδα των Πρασίνων, ενώ ο Μάρκο Τζάνι έγινε μέλος της ομάδας που συμπεριλαμβάνει τους ευρωβουλευτές της Λέγκας του Βορρά και του Εθνικού Μετώπου της Μαρίν Λε Πεν.

Αιτία της αποδυνάμωσης αυτής των «πεντάστερων», όπως αναφέρει ο Τύπος, είναι οι τελευταίες εξελίξεις, με την αποτυχημένη προσπάθεια του Γκρίλο να «μετακομίσει», με το κίνημά του, από την ομάδα του ευρωσκεπτικιστή Νάιτζελ Φάρατζ, σε εκείνη των Ευρωπαίων Φιλελευθέρων και Δημοκρατών.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ