Skip to main content

Ιταλία: Πάνω από 1.300 μετανάστες διασώθηκαν σήμερα ανοιχτά της Λιβύης

Ο διάπλους της Μεσογείου από τη Λιβύη προς την Ιταλία είναι αυτό το διάστημα η κύρια οδός που επιλέγουν οι μετανάστες και οι πρόσφυγες.

Πάνω από 1.300 μετανάστες διασώθηκαν σε 13 διαφορετικές επιχειρήσεις στη κεντρική Μεσόγειο σήμερα, αυξάνοντας το σύνολο των ανθρώπων στους οποίους προσφέρθηκε βοήθεια μέσα στις τελευταίες τρεις ημέρες σε τουλάχιστον 2.600, ανέφερε το ιταλικό Λιμενικό Σώμα, το οποίο έχει αναλάβει να συντονίζει τις επιχειρήσεις.

Οι μετανάστες, οι οποίοι επέβαιναν σε 13 σκάφη, χάρη στις προσπάθειες των πληρωμάτων σκαφών του ιταλικού Λιμενικού Σώματος, του Πολεμικού Ναυτικού της Ιταλίας και της Βρετανίας, εμπορικών πλοίων και πλοίων μη κυβερνητικών οργανώσεων, σύμφωνα με ανακοίνωση του κέντρου συντονισμού.

Ο διάπλους της Μεσογείου από τη Λιβύη προς την Ιταλία είναι αυτό το διάστημα η κύρια οδός που επιλέγουν οι μετανάστες και οι πρόσφυγες που προσπαθούν να φθάσουν στην Ευρώπη. Συνολικά 181.000 άνθρωποι έκαναν το ταξίδι αυτό πέρυσι, στην πλειονότητά τους με πλοία διακινητών. Πάνω από 5.000 υπολογίζεται πως έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να φτάσουν στην Ιταλία.