Skip to main content

Ίβιτς για Ουάρντα:Να καταλάβει ότι έχει έρθει σε μία μεγάλη ομάδα(vid)

Τα επόμενα δύο παιχνίδια πρωταθλήματος είναι για εμένα τα πιο σημαντικά και μετά θα δούμε για το Κύπελλο», δήλωσε ο προπονητής του «Δικεφάλου»

Στη σημασία της κατάκτησης των βαθμών στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο της σεζόν στάθηκε με δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΛ ο Βλάνταν Ίβιτς.

Παράλληλα ο Σέρβος τεχνικός του «Δικεφάλου» δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα πειθαρχικά παραπτώματα των παικτών της ομάδας.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο κ. Ίβιτς:

Για τη μέτρια εικόνα του ΠΑΟΚ παρά τη νίκη κι αν αυτό τον προβληματίζει: «Ήταν ένα παιχνίδι που δε δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες. Δίκαια κερδίσαμε, στις 5-6 φάσεις που φτιάξαμε σκοράραμε δύο γκολ και δεν απειληθήκαμε. Σίγουρα μπορούμε να παίζουμε καλύτερα. Τώρα προς το τέλος μας νοιάζει να παίρνουμε βαθμούς, να μην έχουμε τραυματισμούς, να μην έχουμε προβλήματα με παίκτες με κάρτες. Είναι ένα παιχνίδι που κρατάμε τη νίκη και έχουμε στη συνέχεια ένα δύσκολο πρόγραμμα».

Για την επιλογή του να αντικαταστήσει νωρίς τον Ενρίκε: «Είναι ένας παίκτης που ήρθε τον Γενάρη. Ακόμα ψάχνεται, κι εννοώ ότι προσπαθεί να δείξει το κάτι παραπάνω και αυτό προσπαθώ να το συζητήσω μαζί του και να τον βοηθήσω. Στο δεύτερο ημίχρονο είδα ότι υπάρχει πρόβλημα από τη δεξιά μας πλευρά, επιθετικά αλλά κυρίως αμυντικά και ήθελα να δοκιμάσω έναν άλλο παίκτη που πιστεύω και μπήκε κι έκανε ένα καλό παιχνίδι».

Για το αν σκέφτεται να δώσει ξανά στα επόμενα παιχνίδια χρόνο στους Μπρκιτς και Κίτσιου: «Όσον αφορά στον Μπρκιτς, δεν έπαιξε φέτος πολύ και θέλω να του δώσω ευκαιρία να παίξει, να πάρει παιχνίδια. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είμαι ευχαριστημένος με τον Γλύκο, που έχει κάνει το 85% των παιχνιδιών κι είμαι ευχαριστημένος από την απόδοση του. Υπολογίζω και τον Μπρκιτς και θα δούμε και για άλλες συμμετοχές του στη συνέχεια. Ο Κίτσιου παίζει ως δεξί μπακ, πολλές φορές τον χρησιμοποίησα και στην αντίθετη πλευρά. Είναι ένας παίκτης που μπορεί να παίζει και στο κέντρο. Μπορεί και να τον χρησιμοποιώ εκεί, θα δούμε. Ξέρω ότι ξεκίνησε την καριέρα του ως δεξιός εξτρέμ, είναι ένας παίκτης που υπολογίζω».

Για το αν ο ΠΑΟΚ έχει το μυαλό του στο Κύπελλο: «Εμείς έχουμε δύο στόχους και στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο. Δεν προσπαθούμε να φορμαριστούμε μόνο στο Κύπελλο. Προσπαθούμε παντού, πριν το Κύπελλο έχουμε δύο αγώνες πρωταθλήματος, όπου κι εκεί έχουμε υψηλούς στόχους. Τα επόμενα δύο παιχνίδια πρωταθλήματος είναι για εμένα τα πιο σημαντικά και μετά θα δούμε για το Κύπελλο».

Για τα πειθαρχικά παραπτώματα παικτών του στο διαδίκτυο την προηγούμενη εβδομάδα: «Αυτό που συνέβη την προηγούμενη εβδομάδα είναι κάτι στο οποίο δεν δίνω καμία σημασία, είναι θέμα της ομάδας για τη συμπεριφορά των παικτών και την πειθαρχία συνολικά. Η ευθύνη πειθαρχίας είναι δική μου στα αποδυτήρια. Για τον Ουάρντα, σίγουρα ακόμα δεν έχει προσαρμοστεί. Έχει έρθει από μία ομάδα του ελληνικού πρωταθλήματος, εγώ ζήτησα να έρθει. Αυτό που έκανε δεν έχει λογική. Ενώ του δώσαμε παραπάνω ημέρα αφού το ζήτησε, να αργεί κι άλλο. Αυτό με προβληματίζει κι εμένα και την ομάδα. Θα πρέπει να καταλάβει ότι ήρθε σε μία μεγάλη ομάδα και πως πρέπει να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα για εκείνον».