Skip to main content

Καβαλ-Άρης στο δρόμο για τον τελικό

Τα δύο τέρματα των Κόκε και αυτό του Χαβίτο έδωσαν σαφές προβάδισμα πρόκρισης στον Άρη, που έκαμψε με 3-1 την αντίσταση της Καβάλας. Το γκολ των φιλοξενουμένων ο Ονουάτσι.
Σημαντικό βήμα για την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Hellas Online έκανε ο Άρης, που επικράτησε στο Κλεάνθης Βικελίδης με 3-1 της Καβάλας. Με κεκτημένη ταχύτητα από τη νίκη τους επί του ΠΑΟΚ στο παραδοσιακό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, οι παίκτες του Κούπερ έδωσαν συνέχεια στις καλές τους εμφανίσεις και απέκτησαν προβάδισμα, ενόψει του επαναληπτικού στην Καβάλα (25/3). Πρωταγωνιστής αναδείχθηκε ο αρχηγός, Σέρχιο Κόκε, που σημείωσε δύο τέρματα, με τον Χαβίτο να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα. Η ομάδα του Ντε Μος δεν κατάφερε να ακολουθήσει τον ρυθμό των γηπεδούχων και το μόνο που κατάφερε ήταν να ισοφαρίσει προσωρινά, προτού παραδοθεί στις ορέξεις των κιτρινόμαυρων. Βροντερό παρών από τους φιλάθλους του Άρη, που ζητούσαν από την ομάδα τους "το κύπελλο στον Πύργο τον Λευκό".

Εντεκάδα που κερδίζει δεν αλλάζει, λέει ένα ποδοσφαιρικό ρητό και ο Κούπερ έδωσε φανέλα βασικού σε όσους ξεκίνησαν στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Οι  Θεσσαλονικείς ήταν κυρίαρχοι στο α΄ 45λεπτο, ωστόσο μία αμυντική τους αδράνεια, σε συνδυασμό με μία έξυπνη κάθετη του Ρινκόν, ήταν αρκετή για να  απολέσουν το προβάδισμα που είχαν αποκτήσει με το πέναλτι του Κόκε. Ο Άρης θέλησε να δείξει από την αρχή πως είναι το αφεντικό και από τα πρώτα λεπτά ανέλαβε την πρωτοβουλία, με τους φιλοξενούμενους να περιορίζονται στα αμυντικά τους καθήκοντα. Ναφτί και Πρίττας κέρδισαν εύκολα τη μάχη του κέντρου, ενώ Μεριέμ και Κάλβο δημιουργούσαν κινδύνους από τις πτέρυγες.

Με εξαίρεση ένα καλό σουτ του Κάλβο, πάντως, οι κιτρινόμαυροι δεν απείλησαν ουσιαστικά μέχρι το 20λεπτο, σε αντίθεση με την Καβάλα, που στη μοναδική  της επίσκεψη στα καρέ του Σηφάκη, άγγιξε το γκολ σε προσπάθεια του Σουλτανίδη. Για να επιβραβευτεί η ανωτερότητα του Άρη, χρειάστηκε να βάλει κυριολεκτικά το χεράκι του ο Ντιέ, με αποτέλεσμα ο Κάκος να καταλογίσει την εσχάτη των ποινών. Ο Κόκε δεν δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ και οι γηπεδούχοι στη συνέχεια δημιούργησαν ακόμα δύο καλές ευκαιρίες (με Κόκε, Κάμπορα) για να διπλασιάσουν τα τέρματά τους. Δεν τα κατάφεραν, όμως, κι ο Ονουάτσι τούς τιμώρησε. Μετά από μπαλιά του Ρινκόν, ο νιγηριανός πλάσαρε εύστοχα τον Σηφάκη και στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ισοφάρισε.

Φορτσάτος μπήκε και στην επανάληψη ο Άρης και κατάφερε να δημιουργήσει στα πρώτο τέταρτο τρεις καλές ευκαιρίες με Κόκε, Νέτο και Κάμπορα. Με  σπουδαιότερη αυτή του ισπανού που δεν ήταν ψύχραιμος και δεν νίκησε τον Ιτάνζ από θέση τετ α τετ. Ο Ντε Μος έριξε στη μάχη Ορούμα και Σμόλαρεκ και ο νιγηριανός έφτιαξε την πρώτη ευκαιρία των αργοναυτών στο β΄ ημίχρονο, με τον Ρινκόν στο 58΄ όμως να την σπαταλάει. Ο Κόκε όμως ανέλαβε και πάλι δράση  και με μονοκόμματο σουτ, αφού η μπάλα άλλαξε λίγο πορεία (κόντραρε στον Ντουγκλάο), έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και διπλασίασε τόσο τα προσωπικά  του τέρματα όσο και της ομάδάς του.

Στο τελευταίο 20λεπτο, η Καβάλα θέλησε να βγει από τα καβούκι της, επιδιώκοντας το γκολ της ισοφάρισης. Οι κίτρινοι όμως διατηρούσαν εύκολα το προβάδισμά τους και τελικά πέτυχαν και τρίτο τέρμα, αποκτώντας σημαντικό προβάδισμα για να προκριθούν στον τελικό. Ο Ιτάνζ είχε σωστές αντιδράσεις σε δύο περιπτώσεις, αλλά δεν μπορούσε να κάνει τίποτα στην φάση του 84΄, όταν ο Χαβίτο πήρε το ριμπάουντ από απόκρουση του Γάλλου σε σουτ του Τζόνσον και σε κενή εστία διαμόρφωσε με το κεφάλι το τελικό αποτέλεσμα. Ένα αποτέλεσμα που σαφώς και δίνει το προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς στον Άρη.