Skip to main content

Και επίσημα υποψήφιος για το δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη ο Ν. Νυφούδης

Προτεραιότητα της παράταξης «Νέο πρόσωπο στο δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη» είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος σε επίπεδο συγκοινωνιών, υποδομών και και κοινόχρηστων χώρων.
της Χρύσας Κυριακού

Και επίσημα ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του για το νέο καλλικράτειο δήμο Πυλαίας Χορτιάτη ο οικονομολόγος και πολιτικός επιστήμων Νίκος Νυφούδης.

Ο ίδιος, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, δήλωσε ότι δεν είναι καινούργιος στην τοπική αυτοδιοίκηση, καθώς εκτός από υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος ήταν και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο δήμο Πυλαίας και έχει οικογενειακή παράδοση στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ο κ. Νυφούδης πιστεύει ότι η αλλαγή ξενικά «από τον τόπο του καθενός» και με τη παράταξή του, Νέο πρόσωπο στο δήμο Πυλαίας Χορτιάτη, έχει θέσει ως προτεραιότητα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος όπως η αστική συγκοινωνία, οι ανύπαρκτες υποδομές και η έλλειψη κοινόχρηστων χώρων. Όπως γνωστοποίησε, δε, ο ίδιος έχει καταθέσει πρόταση για τη δημιουργία δημοτικής αστικής συγκοινωνίας και στις 3 περιοχές που περιλαμβάνει ο νέος διευρυμένος δήμος του Καλλικράτη.

Προσωπικό του όραμα, όπως σημείωσε, για το δήμο είναι η δημιουργία μαρίνας στο δήμο Πυλαίας που θα σημάνει και την ανάπτυξη στην περιοχή. Παράλληλα, κατήγγειλε την νυν δημοτική αρχή για τη μη χρησιμοποίηση κανενός ευρωπαϊκού προγράμματος και σημείωσε ότι στόχος του είναι η απορρόφηση όσο το δυνατόν περισσότερων ευρωπαϊκών κονδυλίων. 

Όπως πιστεύει ο ίδιος, για να ολοκληρώσει το «όραμά» του στην τοπική αυτοδιοίκηση, κάθε δήμαρχος θα πρέπει να έχει στη διάθεσή του 3 τετραετίες.

«Την πρώτη τετραετία ο δήμαρχος πρέπει να ενημερώνεται και να σχεδιάζει λύσεις για τα προβλήματα του δήμου του, τη δεύτερη να παράγει έργο και την τρίτη να διορθώνει τις όποιες ελλείψεις μπορεί να υπάρξουν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Νυφούδης.

Τέλος, έστειλε μήνυμα στην παράταξη του Ιγνάτιου Καϊτετζίδη ότι «δουλεύουμε και κάθε μέρα ροκανίζουμε τα ποσοστά της υπάρχουσας δημοτικής αρχής» και σημείωσε ότι οραματίζεται έναν σύγχρονο δήμο.

Ο Νίκος Νυφούδης έχει τη στήριξη του Απ. Κουκουρίκου (πρώην δημάρχου Πυλαίας), του Τάσου Μητσίδη (επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Πανοράματος) και του κ. Χατζηκρανιώτη από τον δήμο Χορτιάτη. Στο πλευρό του κ. Νυφούδη βρίσκονται επίσης πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι και των τριών δήμων.