Skip to main content

Και ο ιδιωτικός τομέας θα «πληρώσει» το μάρμαρο

O ιδιωτικός τομέας αναμένεται ότι θα είναι ο αμέσως επόμενος στόχος των μέτρων που θα κληθεί να πάρει η κυβέρνηση στο πλαίσιο της περιοριστικής πολιτικής για την εξασφάλιση της οικονομικής βοήθειας απ
O ιδιωτικός τομέας αναμένεται ότι θα είναι ο αμέσως επόμενος στόχος των μέτρων που θα κληθεί να πάρει η κυβέρνηση στο πλαίσιο της περιοριστικής πολιτικής για την εξασφάλιση της οικονομικής βοήθειας από την ΕΕ και το ΔΝΤ. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά το δημόσιο τομέα, ο οποίος αναμένεται να δεχθεί νέο πλήγμα με την αναγκαστική, σχεδόν, κατάργηση δια της συγχώνευσης πολλών οργανισμών και ΔΕΚΟ, στον ιδιωτικό τομέα θα προωθηθούν «δράσεις» που θα προβλέπουν μεταξύ άλλων πάγωμα μισθών κι αποδοχών αλλά από το 2011.

Για την ακρίβεια, θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα μέτρα τα οποία έχουν ήδη ανακοινωθεί για το 2010, κατά πάσα πιθανότητα, φτάνουν και ...περισσεύουν. Οπότε για τους επόμενους επτά μήνες η χώρα είναι καλυμμένη. Θα πρέπει, όμως, να θεωρείται δεδομένο ότι ξεκίνησαν ήδη οι συζητήσεις για το τι θα γίνει στους επόμενους μήνες. Και με βάση την έως τώρα εμπειρία, από την είσοδο του ΔΝΤ σε Ρουμανία, Ουγγαρία κλπ, ο ιδιωτικός τομέας είναι αυτός ο οποίος καλείται να σηκώσει το μισό από το βάρος των μέτρων.

Στην ελληνική περίπτωση, όμως, υπάρχει και μια ιδιαιτερότητα. Ποια είναι αυτή; Η βαθιά και παρατεταμένη ύφεση στην οποία εισέρχεται η οικονομία μας, η οποία εκτιμάται ότι θα διαρκέσει πάνω από τρία χρόνια. Ο συνδυασμός των δύο αναμένεται ότι θα δημιουργήσει ένα εκρηκτικό κοκτέιλ.