Skip to main content

Κακλαμάνης: Οξύ οικονομικό πρόβλημα στους δήμους της χώρας

Έντονο οικονομικό πρόβλημα αντιμετωπίζουν πολλοί δήμοι της χώρας, καθιστώντας αμφίβολο το εάν θα καταβληθούν οι μισθοί του Αυγούστου, υπογράμμισε ο δήμαρχος Αθηναίων και πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ.
Έντονο οικονομικό πρόβλημα αντιμετωπίζουν πολλοί δήμοι της χώρας, καθιστώντας αμφίβολο το εάν θα καταβληθούν οι μισθοί του Αυγούστου, υπογράμμισε ο δήμαρχος Αθηναίων και πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ, Νικήτας Κακλαμάνης, κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα θέματα της μείωσης των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση και του ΣΑΤΑ, καθώς και η ένταξη του προγράμματος «Θησέας» στο ΕΣΠΑ. Για τα δύο πρώτα αποφασίστηκε να συσταθεί μικτή επιτροπή από την ΚΕΔΚΕ και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, ενώ σχετικά με το πρόγραμμα «Θησέας» ο κ. Παπακωνσταντίνου δεσμεύτηκε να ενημερώσει την αρμόδια υπουργό, Λούκα Κατσέλη.

Επιπλέον, σχετικά με την έκθεση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρου Ρακιντζή, σχετικά με τη διαφθορά στη δημόσια διοίκηση, ο κ. Κακλαμάνης κάλεσε τον κ. Ρακιτζή να δημοσιοποιήσει συγκεκριμένα στοιχεία, αλλιώς οι δήμοι θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη.