Skip to main content

Κατώτερος των περιστάσεων ο ΠΑΟΚ, έσωσε την παρτίδα ο Ενρίκε (video)

Ο «Δικέφαλος» παρουσιάσε προβλήματα τόσο ανασταλτικά όσο και στην επιθετική τροφοδοσία αλλά πήρε προβάδισμα πρόκρισης χάρη στη γκολάρα του Ενρίκε

Ισόπαλος με 1-1 αναδείχθηκε ο ΠΑΟΚ στο Κίεβο κόντρα στην Ολιμπίκ Ντονέτσκ για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League.

Οι παίκτες του Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς παρουσίασαν προβλήματα όσο ανασταλτικά όσο και στην επιθετική τους λειτουργία αλλά πήραν αποτέλεσμα πρόκρισης χάρη στη γκολάρα του Πέδρο Ενρίκε και θα υποδεχθούν την ουκρανική ομάδα στον επαναληπτικό της ερχόμενης Πέμπτης (21:00) προκειμένου να σφραγίσουν την πρόκριση στα play-off.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως στην 11καδα των «ασπρόμαυρων» δεν βρέθηκε κανείς Έλληνας για πρώτη φορά μετά από επτά χρόνια και τη νίκη κόντρα στην Ντίναμο Ζάγκρεμπ (μπήκε αλλαγή ο Πέλκας) ενώ σε αυτή συμμετείχαν ποδοσφαιριστές από δέκα διαφορετικές εθνικότητες!

Στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης, ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά παράλληλα δεν μπορούσε να τροφοδοτήσει τους επιθετικούς του με στόχο ένα γκολ.

Η καλύτερη ευκαιρία για τους παίκτες του Στανόγεβιτς χάρηκε στο 16΄όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ και σουτ του Κάμπος, η μπάλα έφτασε στον Κρέσπο που σούταρε ολομόναχος από πλεονεκτική θέση αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.

Οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να παράξουν φάσεις απειλώντας μονάχα μετά από ατομικές προσπάθειας του Μοχά αλλά και μακρινά σουτ όπως αυτά των Κράβτσενκο στο 34΄και Μπογκντάνοβ στο 38΄που έφυγαν πάνω από τα δοκάρια του Ρέι.

Η Ολιμπίκ κατάφερε να προηγηθεί νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 49΄ο Μπογκντάνοβ εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά και ο Μπιλένκι προλαβαίνοντας τους Μάτος-Βαρέλα κάρφωσε τη μπάλα με κεφαλιά στην κλειστή γωνία του Ρέι για το 1-0.

Αυτό έκανε τους παίκτες του Ρομάν Σανζάρ να αναθαρήσσουν και έχασαν καλές ευκαιρίες για ακόμη ένα γκολ. Στο 52΄ο Ρέι απέκρουσε το δυνατό σουτ του Σεστακόβ, στο 57΄η κεφαλιά του Μοχά από καλή θέση πέρασε άουτ ενώ στο 59΄και πάλι ο Ρέι απέκρουσε το σουτ του Νιεμτσανίνοβ.

Ο Στανόγεβιτς προσπάθησε να δώσει επιθετική πνοή στην ομάδα του περνώντας στο γήπεδο τους Μπίσεσβαρ-Ενρίκε με τον Βραζιλιάνο να τον δικαιώνει όταν στο 59΄ξεκινώντας από τη γραμμή του πλαγίου έκανε εντυπωσιακή κίνηση ξεπερνώντας τους Νιεμτσανίνοβ-Σαμπανόβ και με ωραίο πλασέ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Μαχαράτζε ισοφαρίζοντας σε 1-1. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του 27χρονου παίκτη στην 5η του συμμετοχή στα κύπελλα Ευρώπης με τις φανέλες των Ζυρίχη και ΠΑΟΚ.

Ο ΠΑΟΚ έψαξε ένα δεύτερο γκολ και έχασε δύο καλές ευκαιρίες για να το πετύχει όταν στο 71΄οι προσπάθειες των Πρίγιοβιτς-Ενρίκε κόντραραν σε σώματα και η μπάλα κατέληξε στον Μαχαράτζε ενώ στο 75΄η κεφαλιά του Σέρβου επιθετικού από τη μικρή περιοχή μετά από σέντρα του Μάτος πέρασε άουτ.

Στη συνέχεια του αγώνα η Ολιμπίκ ανέκτησε τον έλεγχο του αγώνα πιέζοντας για το γκολ της νίκης και έχασε σπουδαία ευκαιρία για να το πετύχει όταν στο 85΄ο Μιχαλιόβ έπιασε την κεφαλιά από πλεονεκτική θέση στέλνοντας τη μπάλα λίγο άουτ.

Καλή ευκαιρία των φιλοξενούμενων χάθηκε στο 89΄όταν ο Πρίγιοβτις κατέβασε ωραία τη μπάλα με το στήθος προσπαθώντας να τροφοδοτήσει τον Ενρίκε αλλά η άμυνα των Ουκρανών έδιωξε τη μπάλα.

Οι συνθέσεις:

Ολιμπίκ Ντόνετσκ (Σανζάρ): Μαχαράτζε, Λουκιαντσούκ, Κράβτσενκο, Σαμπάνοβ, Νιεμτσανίνοβ, Τσιμπαλιούκ, Μπογκντάνοβ, Χομουτόβ (69' Μιχαλιόβ), Μπιλένκι (78΄Σόντεϊ), Μοχά (64΄ Μιχουνόβ), Σεστακόβ.

ΠΑΟΚ (Στανόγεβιτς): Ρέι, Μάτος, Λέοβατς, Πρίγιοβιτς, Κάμπος (55' Ενρίκε), Κρέσπο, Τσίμιροτ, Σάχοφ (55' Μπίσεσβαρ), Μακ (81΄Πέλκας), Βαρέλα, Κάνιας.