Skip to main content

Καλαφάτης: Αντί να επιλύει προβλήματα, ο δήμαρχος αρθρογραφεί

Ο επικεφαλής των «Εντάξει» ανέφερε ότι ο δήμαρχος έχει εγκαινιάσει άλλη επικοινωνιακή τακτική και επειδή δεν μπορεί να διοικήσει, αρθρογραφεί.

«Δήμαρχος πόλης, αντί να επιλύει προβλήματα, αρθρογραφεί»! Αυτό υπογράμμισε στη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Εντάξει», βουλευτής Α Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, μετά τη δημοσίευση, σε Κυριακάτικη τοπική εφημερίδα, άρθρο του δημάρχου Θεσσαλονίκης, για το κυκλοφοριακό της Θεσσαλονίκης.

Πρόσθεσε πως «πλέον σιγουρευτήκαμε: Ο δήμαρχος έχει εγκαινιάσει άλλη επικοινωνιακή τακτική. Επειδή δεν μπορεί να διοικήσει, αρθρογραφεί. Από δήμαρχος, μετατράπηκε σε αρθρογράφο -μέσω των συνεργατών του, φυσικά».

Επισήμανε ότι «το ύφος των γραφομένων, δεν έχει σχέση με τον προφορικό λόγο του δημάρχου», καθώς είναι «πιο στοχευμένο, πιο τεκμηριωμένο, για να μην εκτίθεται, όπως γίνεται με τον προφορικό λόγο». Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι στο θέμα που προέκυψε με την αποκομιδή των σκουπιδιών, «στα κανάλια για δυο μέρες “έπαιζε” ότι είναι ο δήμαρχος που έβαλε ιδιώτες να καθαρίσουν την πόλη, ενώ οι δρόμοι καθαρίστηκαν με τους συμβασιούχους και το τακτικό προσωπικό χωρίς να μπει ιδώτης -ακριβώς όπως είχαμε προτείνει εμείς! Αυτές οι αλχημείες δεν έχουν αποτέλεσμα», κατέληξε.

Παίρνοντας αφορμή από το άρθρο του δημάρχου της περασμένης Κυριακής, υπογράμμισε ότι σε αυτό αναφέρεται ότι τα έργα που συμπεριλαμβάνει «αποτέλεσαν το προοίμιο της υλοποίησης  του έργου του δήμου. Μετά από 7,5 χρόνια Μπουτάρη βρισκόμαστε ακόμη στο προοίμιο»! Και επικαλούμενος το σημείο του άρθρου για τη δημιουργία ποδηλατοδρόμων, στο οποίο επισημαίνεται ότι το έργο θα προκηρυχθεί σε έξι μήνες από σήμερα, αναρωτήθηκε: «Χρειάζεστε οκτώ χρόνια να προκηρύξετε το έργο κατασκευής ενός ποδηλατοδρόμου; Ουσιαστικά η διοίκηση αναλίσκεται σε προεκλογική επιχειρηματολογία. Επτάμιση χρόνια διοίκηση κι ο δήμαρχος ακόμη κάνει παρεμβάσεις για το πώς πρέπει να είναι η πόλη που διοικεί. Μιλάει λες και είναι έξι μήνες στη διοίκηση. Αποδεικνύει τη μηδενική δυνατότητα του δήμου να λύνει προβλήματα».