Skip to main content

Καλαφάτης για απώλεια Εγγλέζου: Χάσαμε έναν φίλο και συνοδοιπόρο

Ο εκλιπών υπηρέτησε τη Θεσσαλονίκη με ιδιαίτερη επιτυχία, βάζοντας πάνω από όλα την αγάπη του για την πόλη, τόνισε ο επικεφαλής των Εντάξει.

Την οδύνη του «για το χαμό ενός πάνω από όλα επιστήθιου φίλου και  συνεργάτη», εξέφρασε, με γραπτή δήλωσή του, προς το Δημοτικό Συμβούλιο  Θεσσαλονίκης, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Εντάξει»,  βουλευτής Α Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης, αναφερόμενος στην απώλεια του Κώστα Εγγλέζου.

Ο κ. Καλαφάτης υπογράμμισε ότι ο εκλιπών τον στήριξε στα πρώτα του επαγγελματικά βήματα, όταν επέστρεψε από τις ΗΠΑ.

«Χάσαμε σήμερα έναν φίλο, έναν συνοδοιπόρο και, δυστυχώς, δεν  βρίσκομαι στη Θεσσαλονίκη για να τον συνοδέψω στην τελευταία του  κατοικία, καθώς είμαι στις Βρυξέλλες, με την ιδιότητά μου ως μέλος της  Επιτροπής Περιφερειών, όπου κι έμαθα το μαύρο μαντάτο για το χαμό του.  Η σκέψη μου, όμως, βρίσκεται μαζί με τους δικούς του ανθρώπους, την  οικογένειά του και τους φίλους του, που έχασαν έναν τέτοιο άνθρωπο»,  υπογράμμισε.

Θύμισε «τα χρόνια που περάσαμε μαζί στο Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς ο Κώστας Εγγλέζος συμμετείχε σε τρεις διοικήσεις: Στη διοίκηση Κούβελα, στη διοίκηση Κοσμόπουλου και στη διοίκηση Παπαγεωργόπουλου», ότι ο εκλιπών «υπηρέτησε τη Θεσσαλονίκη με ιδιαίτερη επιτυχία, βάζοντας πάνω από όλα την αγάπη του για την πόλη», αλλά και προσωπικές στιγμές:

«Τι να πρωτοπώ για τη στήριξη που μου παρείχε στα πρώτα μου επαγγελματικά βήματα. Μοιραστήκαμε τις αγωνίες, για να πετύχει μια  προσπάθεια που είχε αρχίσει τότε. Μοιραστήκαμε τις χαρές, για την  αγαπημένη μας ομάδα. Πάντα με το χαμόγελο, ο Κώστας Εγγλέζος, άνθρωπος  που αγαπούσε τη ζωή, τον αθλητισμό και την Θεσσαλονίκη, με ένα πνεύμα ανεξάρτητο και ελεύθερο, με διάθεση φιλική και δημοκρατική, ήταν  αγαπητός σε όλους», υπογράμμισε.

Και κατέληξε: «Ήταν μεγάλη καρδιά ο Κώστας. Ίσως γι αυτό, επειδή στην καρδιά του είχε όλο τον κόσμο, αυτή η καρδιά να μην άντεξε και να σταμάτησε σήμερα τα ξημερώματα. Καλό Παράδεισο να έχει…»