Skip to main content

Καλαφάτης για αποτεφρωτήριο: Όχι σε άλλο ένα πυροτέχνημα Μπουτάρη

Ο επικεφαλής της «Εντάξει» θέτει τρία ερωτήματα για το ζήτημα προς τη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης, τα οποία, όπως υποστηρίζει, έμειναν αναπάντητα

Να μην αποτελέσει το θέμα του αποτεφρωτηρίου νεκρών άλλο ένα πυροτέχνημα της διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης, ζητεί ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Εντάξει», Σταύρος Καλαφάτης, μετά το «πράσινο φως» που άναψε χθες το ΔΣ για την αγορά οικοπέδου με στόχο την ανέγερση του αποτεφρωτηρίου.

Ο κ. Καλαφάτης θέτει τρία ερωτήματα προς τη διοίκηση του κεντρικού δήμου, τα οποία, όπως υποστηρίζει, έμειναν αναπάντητα κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Τετάρτης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καλαφάτης ζητεί να μάθει:

- Για ποιο λόγο το σχετικό κονδύλι συμπεριλήφθηκε στον προϋπολογισμό μόλις δέκα (αριθμός 10) ημέρες πριν λήξει η χρονιά.
- Αν υπάρχουν μελέτες, την ύπαρξη των οποίων η διοίκηση διαβεβαίωνε και οι υπηρεσίες διέψευδαν.
- Αν εξαντλήθηκαν όλες οι δυνατότητες να βρεθεί χώρος εντός των διοικητικών ορίων του δήμου, ώστε να μην προκύπτουν άλλα ζητήματα (όπως, ενδεικτικά, η αναγκαστική συνεννόηση με άλλες δημοτικές αρχές και η χορήγηση κονδυλίου για την αγορά της έκτασης).

«Θέλει συγκροτημένη προσπάθεια, στοχοθέτηση, προγραμματισμό, μελέτες -κι όλα αυτά όχι για να πάει το θέμα στις καλένδες, αλλά για να μην αποτελέσει άλλη μία πυροτεχνική έκφραση της επικοινωνιακής πολιτικής της Διοίκησης του Δήμου», τόνισε ο κ. Καλαφάτης, στην αρχική του τοποθέτηση χθες, κατά τη διάρκεια των ανακοινώσεών του.

Επισήμανε, εξάλλου, πως ο ίδιος και η παράταξή του δεν θέτει κανένα θέμα διαφωνίας για την εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας στο συγκεκριμένο θέμα.