Skip to main content

Καλαφάτης για ιλαρά: Η δημόσια υγεία δεν θωρακίζεται με συστάσεις

Η κυβέρνηση οφείλει να ενημερώσει τη βουλή, για συγκεκριμένα στοιχεία και δικές της ενέργειες, πέρα από τις συστάσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ, λέει ο βουλευτής.

Την ενδυνάμωση του εθνικού προγράμματος εμβολιασμών, με παράλληλη δημιουργία εθνικού αρχείου καταγραφής των εμβολιασμών που διενεργούνται στη χώρα προτείνει ο βουλευτής Ά Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Καλαφάτης.

Σε ερώτηση που κατέθεσε στη βουλή, ο κ. Καλαφάτης υποστηρίζει πως η κυβέρνηση οφείλει να ενημερώσει τη βουλή, για συγκεκριμένα στοιχεία και συγκεκριμένες δικές της ενέργειες, πέρα από τις συστάσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ, για τη θωράκιση της δημόσιας υγείας έναντι της επιδημίας ιλαράς, καθώς ήδη καταγράφονται περισσότερα από 150 κρούσματα και στην Ελλάδα.

«Ο ρόλος της Πολιτείας δεν μπορεί να εξαντλείται σε συστάσεις!», τονίζει ο βουλευτής και ζητά ενημέρωση:

Για την ύπαρξη ή μη, σχεδίου αντιμετώπισης του τρέχοντος προβλήματος με την ιλαρά.
Για τον ακριβή αριθμό των επιβεβαιωμένων και διαγνωσμένων περιστατικών από την αρχή του χρόνου, τη γεωγραφικη διασπορά τους και την πληθυσμιακή «χαρτογράφηση» των κρουσμάτων.
Για το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης του γενικού πληθυσμού.
Για τις διαστάσεις και επιπτώσεις του αντι-εμβολιαστικού κινήματος στη χώρα μας, καθώς και για τα μέτρα που προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση για την αντιμετώπισή του.

«Από μια κυβέρνηση που πολιτεύεται συνομωσιολογώντας από τον καιρό που ήταν αντιπολίτευση, δεν μας εκπλήσσει η αδιαφορία έναντι των επιπτώσεων της διακίνησης θεωριών συνομωσίας για τα εμβόλια, στη δημόσια υγεία», αναφέρει ο κ. Καλαφάτης και καταλήγει:

«Οφείλει ωστόσο μπροστά στον κίνδυνο επιδημικής επέλασης της Ιλαράς που ήδη έχει προκαλέσει σειρά θανάτων σε άλλες χώρες, να ενεργήσει με ευθύνη και όχι κατά συνήθεια».