Skip to main content

Καλαφάτης για Μπουτάρη: Ο δήμαρχος είναι φευγάτος στα βασικά ζητήματα

Κριτική στη δημοτική αρχή άσκησε ο επικεφαλής της παράταξης «Εντάξει» με αφορμή την απουσία του δημάρχου από τη συνεδρίαση στη Βουλή για τον ΟΑΣΘ.

Κριτική στη δημοτική αρχή άσκησε από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου ο επικεφαλής της παράταξης «Εντάξει» Σταύρος Καλαφάτης, με αφορμή την απουσία του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη, από τη συνεδρίαση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής για τον ΟΑΣΘ.

Ο κ. Καλαφάτης κάλεσε τον δήμαρχο να ψάξει στα κινητά των άμεσων συνεργατών του και να δει αν κλήθηκε στη συνεδρίαση.

«Από τα πρακτικά μπορεί κάποιος να διαπιστώσει ότι η πρόεδρος της επιτροπής, τον συμπεριλαμβάνει μεταξύ αυτών που θα κληθούν στη συνεδρίαση. Όμως αυτό δεν έχει σημασία. Όποιος είχε τη σχετική πρόνοια και το ενδιαφέρον να παρακολουθεί τη συνεδρίαση της βουλής –και θα περίμενα το γραφείο δημάρχου να το παρακολουθούσε- θα γνώριζε ότι ο δήμαρχος ήταν καλεσμένος. Ας ψάξει ο δήμαρχος στα κινητά άμεσων συνεργατών του, για να δει αν κλήθηκε», είπε χαρακτηριστικά.

Ανέφερε, πως «αν εγώ ήμουν δήμαρχος, όπου τα δυο βασικά προβλήματα που έχω να διαχειριστώ ήταν η καθαριότητα και το κυκλοφοριακό και συζητούνταν ένα τόσο σοβαρό ζήτημα όπως η κρατικοποίηση του ΟΑΣΘ –πέρα ότι πάμε να γίνουμε ένα σοβιέτ- εγώ θα ζητούσα μόνος μου να παρέμβω».

«Ακούμε να λένε συνέχεια ο δήμαρχος είναι γάτος, ο δήμαρχος είναι φευγάτος στα βασικά ζητήματα της πόλης», είπε. Ο επικεφαλής των Εντάξει εκτίμησε ότι «πρέπει να υπάρξει διαδημοτικό σχήμα όσον αφορά τον σχεδιασμό, αλλά όσον αφορά τον πάροχο μέσα από ανοικτές διαδικασίες να μπορούν να συμμετάσχουν ιδιώτες, ή ακόμη και ΣΔΙΤ για να πετύχουμε τις καλύτερες υπηρεσίες στις καλύτερες τιμές».

«Υπήρξε πολύ μεγάλο κενό στην ενημέρωση των φορέων που έπρεπε να είναι παρόντες στη συζήτηση για τον ΟΑΣΘ στη Βουλή» τόνισε ο αντιδήμαρχος Εκπαίδευσης και Αθλητισμού του δήμου Θεσσαλονίκης, Γιώργος Δημαρέλος, απαντώντας στον κ. Καλαφάτη.

«Δεν ξέρω πώς λειτουργούν οι επιτροπές της Βουλής, αλλά είναι κατάπτυστος ο τρόπος με τον οποίο διαλέγει τη διαδικασία του κατεπείγοντος η κυβέρνηση, να συζητήσει καλοκαιριάτικα ένα θέμα του ΟΑΣΘ, με ενημερώσεις στον αρμόδιο δήμαρχο, αν έγιναν - όπως ισχυρίζονται - την προηγούμενη μέρα τηλεφωνικά, μετά την πρώτη από τις δύο μέρες που συζητιέται το νομοσχέδιο; Αυτό είναι θεσμική προσβολή απέναντι στο δήμο Θεσσαλονίκης» σημείωσε.