Skip to main content

Καλαφάτης: Υπάρχουν και όρια για την ανερμάτιστη ρητορική Μπουτάρη

Κάποια ζητήματα είναι ιδιαιτέρως σημαντικά για να αποτελούν αντικείμενο ανερμάτιστης και ατέρμονης ρητορικής, δήλωσε ο βουλευτής ΝΔ.

Βολές εναντίον του Γιάννη Μπουτάρη με αφορμή τη συνέντευξη που παραχώρησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης,σε τηλεοπτικό κανάλι της ΠΓΔΜ, αποκαλώντας τα Σκόπια "Μακεδονία", εξαπέλυσε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Εντάξει» και βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Καλαφάτης.

"Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, διαψεύδει έμπρακτα δικές του προηγούμενες δηλώσεις, ότι δηλαδή τη διπλωματία την ασκεί η εκάστοτε κυβέρνηση. Την ασυνέπειά του την έχουμε μάθει πια. Όμως, κάποια ζητήματα είναι ιδιαιτέρως σημαντικά για να αποτελούν αντικείμενο ανερμάτιστης και ατέρμονης ρητορικής. Υπάρχουν και όρια. Ιδιαίτερα όταν αυτή η ρητορική εκπορεύεται από τον πρώτο πολίτη της πόλης", τονίζει ο κ. Καλαφάτης και προσθέτει:

"Είναι καιρός να καταλάβουν όλοι πως, όσο πιο υπεύθυνη και προβεβλημένη θέση κατέχει κάποιος πολιτικός παράγοντας, τόσο πιο μετρημένος και προσεκτικός οφείλει να είναι στον δημόσιο λόγο του, για θέματα που άπτονται διαχρονικών θέσεων και συμφερόντων της Ελλάδας στην εξωτερική πολιτική".