Skip to main content

Καλαφάτης: Κακή συμφωνία από μια «κολοβή» κυβέρνηση

Μέχρι τώρα, καμία ελληνική κυβέρνηση δεν είχε διανοηθεί να προσυπογράψει την απαίτηση των Σκοπιανών, να ονομάζονται «Μακεδόνες», είπε ο βουλευτής.

«Είναι μια κακή συμφωνία από μια «κολοβή» κυβέρνηση - αφού ο ένας κυβερνητικός εταίρος προεξοφλεί πως θα την καταψηφίσει - που απελευθερώνει το “τζίνι” του αλυτρωτισμού των Σκοπίων, αντί να το περιορίζει!», δήλωσε ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Καλαφάτης.

Στη διάρκεια ραδιοτηλεοπτικών συνεντεύξεων που παραχώρησε σήμερα ο βουλευτής, στον απόηχο της τελετής των Πρεσπών είπε πως «μέχρι τώρα, καμία ελληνική κυβέρνηση δεν είχε διανοηθεί να προσυπογράψει την απαίτηση των Σκοπιανών, να ονομάζονται “Μακεδόνες” και η γλώσσα τους να λέγεται “μακεδονική”».

«Πιέσεις υπήρξαν και το 2008, αλλά τότε, εμείς, με πρωθυπουργό τον Κώστα Καραμανλή, είχαμε πει όχι. Τότε στο Βουκουρέστι, ανατράπηκε η ροή της ιστορίας, με τις διαδοχικές αναγνωρίσεις των Σκοπίων διεθνώς», τόνισε ο βουλευτής και κατέληξε.

«Η εθνική γραμμή, “μη λύση – μη ένταξη” έγινε διεθνής θέση. Και σήμερα αυτό ανατρέπεται, με το “ναι” που είπε μόνο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, υπογράφοντας μια συμφωνία που αποτελεί ΛΑΘΟΣ με όλα τα γράμματα κεφαλαία, μια συμφωνία που “μπάζει” από παντού».