Skip to main content

Καλαφάτης: Virtual δήμαρχος ο Μπουτάρης, η πόλη χρειάζεται κανονικό

Καταφέρθηκε με σκληρές εκφράσεις κατά του κ. Μπουτάρη, ενώ δήλωσε εξαιρετικά ενοχλημένος με τη στάση Μπουτάρη στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.

«Εικονικό δήμαρχο», που «παρότι λέει ότι θα είναι δήμαρχος ως τα 100 του χρόνια, δεν θα αντέξει ούτε για τις επόμενες 100 εβδομάδες», χαρακτήρισε τον Γιάννη Μπουτάρη, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης.

«Η πόλη έχει ανάγκη από έναν κανονικό δήμαρχο. Όχι ένα εικονικό  Δήμαρχο.  Σήμερα στη Θεσσαλονίκη έχουμε virtual mayor», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καλαφάτης σε συνέντευξη τύπου που έδωσε σήμερα, παρουσία των δημοτικών συμβούλων της παράταξής του.

Ο κ. Καλαφάτης καταφέρθηκε με σκληρές εκφράσεις ενάντια στον κ. Μπουτάρη, ενώ δήλωσε εξαιρετικά ενοχλημένος με τη στάση Μπουτάρη στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, θέμα το οποίο όπως είπε είναι αποφασισμένος να το σηκώσει πολύ ψηλά στην αντιπολιτευτική του ατζέντα, γι' αυτό άλλωστε ως αν. Τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ και βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης, έχει καταθέσει σχετική ερώτηση στη Βουλή και θα πιέσει όπως είπε για να πάρει απαντήσεις.

Κάλεσε μάλιστα για το ίδιο ζήτημα όσους έχουν θεσμικό ρόλο στη Θεσσαλονίκη να πάρουν ξεκάθαρη θέση και να αναλάβουν τις ιστορικές ευθύνες τους.

«Αντί να είναι δήμαρχος του ρεαλισμού, ο κ. Μπουτάρης είναι δήμαρχος που κινείται στα όρια του σουρεαλισμού. Ζει στη δική του εικονική πραγματικότητα», τόνισε ο κ. Καλαφάτης, ενώ για τις δηλώσεις του δημάρχου στα Σκόπια επισήμανε ότι «πήγε δήθεν για διπλωματία των πόλεων και προχώρησε σε ένα ατόπημα, επειδή ακριβώς δεν αντιλαμβάνεται το θεσμικό του ρόλο. Κάνει όλα αυτά που δεν πρέπει να κάνει».

Ο κ. Καλαφάτης προέβλεψε πως ο κ. Μπουτάρης «θα κάνει αγγαρεία στη διοίκηση του Δήμου για τα επόμενα δυο χρόνια μέχρι τις εκλογές. Έχασε την όρεξή του. Ήταν γοητευτικός ως απλός πολίτης, αλλά είναι απογοητευτικός ως πρώτος πολίτης. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης είναι ακυβέρνητος».

Φέρνοντας παραδείγματα της κακοδιοίκησης στο Δήμο ο κ. Καλαφάτης ανέφερε ότι ο κ. Μπουτάρης μιλάει με την ΕΤΕΠ, με Κινέζους, που ούτε Κινέζοι είναι, ούτε επιχειρηματίες, δεν έχει ξεκαθαρίσει τι θα κάνει με το αποτεφρωτήριο, οι διαγωνισμοί στην καθαριότητα που έκανε η διοίκησή του χρειάζονται διερεύνηση και με την ελεγχόμενη στάθμευση επιδεικνύει μια απίστευτη προχειρότητα σαν να θέλει να διώξει τους κατοίκους του κέντρου από τα σπίτια τους.

Ερωτηθείς για το θέμα του Κωνσταντίνου Ζέρβα και το ζήτημα που θέτει ο ίδιος ο δήμαρχος για απομάκρυνσή του από την παράταξη της «Πρωτοβουλίας» ο κ. Καλαφάτης απάντησε ότι «δεν υπάρχει καμιά υπόγεια συνεννόηση της αντιπολίτευσης με τον κ. Ζέρβα ή δημοτικούς συμβούλους του κ. Μπουτάρη και της 'Πρωτοβουλίας'. Ο δήμαρχος είναι σε πανικό και βλέπει φαντάσματα».

Σε ό,τι αφορά στο δικό του μέλλον στο Δήμο Θεσσαλονίκης, εν όψει των επόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών, απέφυγε να ξεκαθαρίσει το παραμικρό, αφήνοντας ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα: «Θα είμαι συνεπής και έντιμος απέναντι στους πολίτες, στην παράταξή μου, στο κόμμα μου. Σήμερα είμαι συνεπής και έντιμος στον αντιπολιτευτικό μου ρόλο, που είναι και το πρώτο μου μέλημα. Βλέπω μόνο πώς θα είμαι εντάξει στην αντιπολίτευσή μου. Από εκεί και πέρα πιστεύω αυτό που πίστευα πάντα: ότι ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης πρέπει να έχει τον πρώτο λόγο και για την επόμενη μέρα».