Skip to main content

Καλαφάτης: Ο Μπουτάρης παραδίδει τα κλειδιά του Δημαρχείου

Κατηγορεί τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης για κωλυσιεργία, καθώς και για αντιθεσμική κίνηση και απαξίωση των αντιδημάρχων του στο θέμα του 12ου δημοτικού.

Ο δήμαρχος παραδίδει τα κλειδιά του Δημαρχείου πριν, καν, λήξει η θητεία της διοίκησής του, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Εντάξει», βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, Σταύρος Καλαφάτης, σχολιάζοντας την επιστολή του Γιάννη Μπουτάρη, με την οποία ζητά από τους δύο δημοτικούς συμβούλους, Ανδρέα Κουράκη και Σωκράτη Δημητριάδη, να συντάξουν μελέτη για τις επισκευές στα λυόμενα του 12ου δημοτικού (δείτε εδώ).

Ο κ. Καλαφάτης κατηγορεί τον τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης για κωλυσιεργία και εμπαιγμό προς μαθητές και γονείς.

«Σε πλήρη απόγνωση βρίσκεται, πλέον, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης. Αναγνωρίζει ότι δεν μπορεί να λύσει το παραμικρό θέμα και παραδίδει τα κλειδιά του Δημαρχείου πριν, καν, λήξει η θητεία της διοίκησής του.

Μετά από δυο χρόνια εμπαιγμού προς μαθητές και γονείς και περιπετειών στις οποίες τους ενέπλεξε, ο δήμαρχος θέλει να βρει λύση σε τρεις μέρες και μάλιστα μεταφέρει την ευθύνη σε δημοτικούς συμβούλους – ο ένας από τους οποίους είναι δημοτικός σύμβουλος των “Εντάξει”!», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Καλαφάτης.

Παράλληλα κατηγορεί τον δήμαρχο για αντιθεσμική κίνηση και απαξίωση των αντιδημάρχων του.

«Με μία κίνηση αντιθεσμική, που δείχνει ότι βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου, ζητά από αιρετούς και μάλιστα και της μείζονος αντιπολίτευσης, να κάνουν σε τρεις ημέρες, αυτό που δεν έκανε ο ίδιος εδώ και δυο χρόνια! Τι άλλο χρειάζεται για να αποδειχτεί η ανυπαρξία της διοίκησης Μπουτάρη! Αλλά και η απαξίωση των ίδιων των αντιδημάρχων του, τους οποίους ο ίδιος υποβαθμίζει σε απλούς χειροκροτητές του και παρατηρητές της δράσης του στο μοναδικό πεδίο όπου διαπρέπει: Στα social media», τονίζει, ενώ προσθέτει:

«Κι όμως, στο Δημοτικό Συμβούλιο της 24 Απριλίου, χαρίζοντάς του… “έπαθλο ασυλίας” του πρότεινα συγκεκριμένη βιώσιμη λύση: Να επιδιορθωθούν οι βλάβες στο κτίριο της περιοχής του Μεγάρου Μουσικής, να ζητηθεί το κτίριο της Βασιλέως Γεωργίου 25-27, το οποίο τελεί υπό κατάληψη και οι καταληψίες έχουν δηλώσει πως θα αποχωρήσουν αν γίνει σχολείο, ώστε να ετοιμαστεί για διδακτήριο και να υπάρξει μόνιμη λύση. Κι αυτό χωρίς να γνωρίζω την καλή βούληση της Εκκλησίας της Ελλάδος, να παραχωρήσει αυτό το κτίριο, έναντι μικρού αντιτίμου, για τον ίδιο σκοπό. Αυτό αποκαλύφθηκε στην προηγούμενη συνεδρίαση  της 8 Μαΐου, όταν περιήλθε στα χέρια μου η αλληλογραφία της Εκκλησίας της Ελλάδος με τον Δήμο, την οποία ο δήμαρχος απέκρυψε! »

Τέλος, ο κ. Καλαφάτης καταλήγει: «Ας αφήσει ο δήμαρχος τις “επιτάξεις” αιρετών κι ας πράξει αυτά για τα οποία τον έστειλαν οι πολίτες στο Δημαρχείο. Γιατί, όταν ο δήμαρχος αδυνατεί να δώσει λύσεις σε απλά ζητήματα της πόλης, αυτό, πλέον, γίνεται πρόβλημα όχι απλά για την –υπό διάλυση- παράταξή του, αλλά και για τους πολίτες».