Skip to main content

Καλαφάτης: Όπλο της Ελλάδας η απόφαση του Βουκουρεστίου

«Η παρακαταθήκη της Μακεδονίας είναι ελληνική και αδιαπραγμάτευτη. Δεν εκχωρείται και δεν παζαρεύεται», ξεκαθαρίζει ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης της ΝΔ

«Χωρίς την απόφαση του Βουκουρεστίου, η υπόθεση θα είχε χαθεί, τα Σκόπια θα ήταν στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. με το όνομα ''Μακεδονία'' και η Ελλάδα θα υποτασσόταν στα τετελεσμένα», επεσήμανε ο Σταύρος Καλαφάτης σε άρθρο του στο myportal.gr, προκειμένου να καταδείξει τη σημασία της Συνόδου του ΝΑΤΟ το 2008, τις αποφάσεις της οποίας χαρακτηρίζει «όπλο της Ελλάδας» στη διαπραγμάτευση με τα Σκόπια.

«Δεν έχει, λοιπόν, σήμερα η Ελλάδα κανένα λόγο βιασύνης», προσθέτει ο αν.Τομεάρχης Εξωτερικών και Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της ΝΔ και συνεχίζει:

«Και βέβαια δεν μπορεί να εγκαταλείψει τα μόνα όπλα μας για να πάρει υποσχετικές μελλοντικής κι αβέβαιης εκπλήρωσης. Η απόφαση του Βουκουρεστίου, η απόφαση που ανέτρεψε τη δυναμική των εξελίξεων και ανάγκασε τα Σκόπια να ζητούν διαπραγμάτευση, λέει ''πρώτα λύση και μετά ένταξη στο ΝΑΤΟ''. Και η λύση αυτή δεν μπορεί να αφήνει καμιά δυνατότητα στους Σκοπιανούς να εμφανίζονται σαν Μακεδόνες.»

Kαταλήγοντας αναφέρει: «Αυτός ήταν πάντα ο αδιαπραγμάτευτος πυρήνας των θέσεων της Νέας Δημοκρατίας. Και ο πυρήνας αυτός, γαλβανισμένος από την ιστορία αιώνων, τις αρχές και τις αξίες της Παράταξής μας, παραμένει αναλλοίωτος. Το επανέλαβε, άλλωστε, ρητά και ξεκάθαρα ο πρόεδρος του Κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης, από την πρώτη στιγμή της νέας διαπραγμάτευσης: Η παρακαταθήκη της Μακεδονίας είναι ελληνική και είναι αδιαπραγμάτευτη. Δεν εκχωρείται, λοιπόν, και δεν παζαρεύεται».