Skip to main content

Καλαφάτης σε κυβέρνηση: Λύστε το θέμα των συγκοινωνιών το γρηγορότερο

O επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Εντάξει» εξαπέλυσε πυρά εναντίον της κυβέρνησης αναφορικά με τις αστικές συγκοινωνίες του νομού Θεσσαλονίκης

Πυρά εναντίον της κυβέρνησης αναφορικά με το θέμα των αστικών συγκοινωνιών του νομού Θεσσαλονίκης εξαπέλυσε ο Σταύρος Καλαφάτης καλώντας την να δώσει λύση στο ζήτημα αυτό το γρηγορότερο δυνατό.

Χαρακτηριστικά, η γραπτή δήλωση του επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Εντάξει» αναφέρει:

«Ζήσαμε, για άλλη μία φορά, το εννιαήμερο της ταλαιπωρίας. Οι πολίτες, όχι μόνον της Θεσσαλονίκης, αλλά και του νομού ολόκληρου, ήταν αναγκασμένοι να πηγαίνουν στις δουλειές τους ή με ταξί, ή με το Ι.Χ. τους, ή με τα πόδια. Χάσιμο χρήματος και χρόνου, επειδή η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν είναι ικανή, εδώ κι έναν χρόνο, να λύσει ένα πρόβλημα.

Το πρόβλημα με τον ΟΑΣΘ δεν είναι τωρινό. Πέρσι, τον Μάιο, πριν, ακόμη, αρχίσουν οι κινητοποιήσεις, το είχα εντοπίσει, το είχα επισημάνει κι είχα καταθέσει ερώτηση στη Βουλή, προς τον αρμόδιο υπουργό. Ο κ. Σπίρτζης και η κυβέρνησή του, είχε έναν χρόνο μπροστά του, να τελειώσει αυτό το θέμα. Να ακολουθήσει την ευρωπαϊκή πρακτική και, αν ήθελε, να προκηρύξει ανοικτό διεθνή διαγωνισμό, για να βρεθούν ενδιαφερόμενοι να αναλάβουν τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης.

Κανείς δεν υποστηρίζει ότι η κατάσταση με τον ΟΑΣΘ δεν επιδέχεται σημαντικής βελτίωσης κι ότι υπάρχουν περιθώρια εξορθολογισμού στη λειτουργία του.

Σοβαρές κυβερνήσεις εφαρμόζουν τις πολιτικές τους δίχως να διαλύουν τη λειτουργία μιας πόλης και, πολύ περισσότερο, χωρίς να θίγουν την τοπική οικονομία, επιχειρήσεις και εργαζόμενους. Οι άνθρωποι, προφανώς, δεν έχουν σχέδιο κι αν υπάρχει υποψία τέτοιου, είτε έχει δικαστικά και ταξικά χαρακτηριστικά, είτε έχει ως στόχο να καταστρέψει ό,τι υπάρχει, χωρίς να θέτει τις βάσεις για κάτι νέο. Κι όταν λέμε νέο, εννοούμε έναν σύγχρονο οργανισμό, απαλλαγμένο από κρατικές παθογένειες, με αναβαθμισμένες υπηρεσίες προς τον πολίτη και, όσο το δυνατόν, με χαμηλότερο κόστος γι αυτόν.

Η έλλειψη σχεδίου μπορεί να ξαναφέρει την πόλη σε κατάσταση παραζάλης. Γιατί, στις 12 Ιουλίου, τελειώνουν κι αυτά τα χρήματα. Και, δεν αποκλείεται, μέσα στο κατακαλόκαιρο, να έχουμε το ίδιο πρόβλημα».