Skip to main content

Καλαφάτης: Ίδιες με του ΣΥΡΙΖΑ οι ιδεοληψίες Μπουτάρη για το Σκοπιανό

Ο επικεφαλής των «Εντάξει» εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του δημάρχου, χαρακτηρίζοντας τις θέσεις του για το Σκοπιανό «επικίνδυνες» και «ανιστόρητες».

Σκληρή κριτική στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη άσκησε ο επικεφαλής της παράταξης «Εντάξει» Σταύρος Καλαφάτης, για τη στάση του στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.

Ο κ. Καλαφάτης ξεκαθάρισε ότι τους χωρίζει άβυσσος με τον δήμαρχο για το θέμα, κατηγορώντας τον ότι «προσπαθεί να υποβαθμίσει οποιαδήποτε εκδήλωση συμπολιτών που θέλουν να εκφράσουν την αγωνία τους για το μέλλον του τόπου».

Αναφερόμενος στο θέμα έκδοσης ενός ψηφίσματος κατηγόρησε τη δημοτική αρχή για τη στάση της, σημειώνοντας πως έχουν εκδοθεί «ψηφίσματα για να στηρίξουμε τον Καλαϊτζή στην Τουρκία, για τη Συρία, για ζητήματα που δεν έχουν σχέση με τη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία».  

Ο επικεφαλής των «Εντάξει» επανέφερε την πρότασή του για την έκδοση ψηφίσματος για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.

«Έχουμε υποχρέωση όχι μόνο να αφουγκραστούμε αλλά να σεβαστούμε το εθνικό συναίσθημα. Είμαστε εδώ για να αποκαταστήσουμε το κύρος, την αξιοπρέπεια και τη σοβαρότητα του Δήμου, που έχουν τρωθεί από την αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά του κ. Μπουτάρη, που και στο θέμα τα Σκοπίων δεν παύει να μας αποδεικνύει πόσο ακατάλληλος είναι ως Δήμαρχος», τόνισε ο κ. Καλαφάτης.

Τον κατηγόρησε ότι «ρίχνει στο τραπέζι ονόματα, όπως το "Νέα Μακεδονία", αποκαλεί χαζούς και πατριδοκάπηλους όσους αγωνιούν για τη χώρα κι έπειτα λέει ότι δεν ασκεί εξωτερική πολιτική. Έδινε τη μία συνέντευξη πίσω από την άλλη, με ανιστόρητες κι επικίνδυνες αναφορές, χωρίς την παραμικρή εξουσιοδότηση από το δημοτικό συμβούλιο. Εκμεταλλευόμενος το αξίωμα του δημάρχου. Με μοναδικό εφόδιο τις προσωπικές του ιδεοληψίες που εν προκειμένω συμπίπτουν απόλυτα με εκείνες του ΣΥΡΙΖΑ. Και ενώ ο ίδιος ο κόσμος, εκτός από λίγους πιστούς του φίλους είναι έξαλλοι για τη συμπεριφορά του, εκείνος φαίνεται να μην καταλαβαίνει».

Όπως σημείωσε ο κ. Καλαφάτης, απευθυνόμενος στον κ. Μπουτάρη, «δεν δικαιούσαι να αναφέρεσαι στα Σκόπια με το όνομα «Μακεδονία», ούτε επίτηδες, ούτε κατά λάθος. Δεν δικαιούσαι να αποκαλείς ακροδεξιούς και γραφικούς εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες σου που εξέφρασαν το εθνικό τους συναίσθημα».

«Θεωρώ πως έχουμε τη ευκαιρία να εκφράσουμε ως δήμος τους συμπολίτες μας. Ακόμα και ο δήμαρχος έχει την ευκαιρία να δείξει εμπράκτως ότι δεν λειτουργεί ως ψευτοβραχίονας του ΣΥΡΙΖΑ. Για να διατυπώσουμε από κοινού την πεποίθηση, πως οποιαδήποτε συμφωνία με τα Σκόπια, θα βρίσκεται σε πλήρη αναντιστοιχία με τη βούληση του δήμου, εφόσον  δεν προβλέπει ενιαία οριστική, αμοιβαία αποδεκτή και άμεσα εφαρμόσιμη λύση για όλες τις πτυχές της διαφοράς με τα Σκόπια», τόνισε.