Τρίτη 17 Ιουλίου 2018
x

ΚΑΛΑΜΟΣ: ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΕΦΤΑΣΑΝ ΟΙ ΦΛΟΓΕΣ - ΕΚΚΕΝΩΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ

Με ασθενοφόρο μεταφέρεται στην Αθήνα ο συντονιστής κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς. Στις φλόγες τυλίχθηκαν σπίτια και εκκενώθηκαν κατασκηνώσεις.

Τεράστιες διαστάσεις έχει λάβει η πυρκαγιά η οποία εκδηλώθηκε λίγο πριν τις πέντε το απόγευμα σε πευκοδάσος στον Κάλαμο Αττικής προς τους Αγίους Αποστόλους.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι πως ήδη σπίτια έχουν τυλιχθεί στις φλόγες και έχουν καταστραφεί, ενώ οι τοπικοί φορείς κυριολεκτικά κάνουν έκκληση για τη συνδρομή εναέριων μέσων.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική η πυρκαγιά είναι αρκετά μεγάλη, ενώ στην περιοχή υπάρχουν διάσπαρτα σπίτια. Σύμφωνα με τον δήμαρχο της περιοχής, που μίλησε στον ΣΚΑΙ, αυτή την ώρα καίγονται σπίτια, η φωτιά έχει μπει στο χωριό, με την κατάσταση να είναι πολύ δύσκολη καθώς η περιοχή είναι δύσβατη και τα εναέρια μέσα που επιχειρούν δεν επαρκούν για την κατάσβεση. Ο Θωμάς Ρούσης, δήμαρχος Ωροπού έκανε επίσης γνωστό ότι η μεγάλη φωτιά κινείται προς το χωριό Καπανδρίτι.

Στο σημείο επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 8 οχήματα ενώ μεταβαίνουν εναέρια μέσα, καθώς και οχήματα των ΟΤΑ και ιδιωτών που εθελοντικά συμμετέχουν στην προσπάθεια κατάσβεσης.

Τραυματίστηκε ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αττικής

Με ασθενοφόρο μεταφέρεται στην Αθήνα ο συντονιστής κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς.

Πρόκειται για τον υποστράτηγο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κωνσταντίνο Γιόβα, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες τραυματίστηκε στη μάχη των επίγειων δυνάμεων για να θέσουν υπό έλεγχο το πύρινο μέτωπο που καίει ανεξέλεγκτα στην περιοχή.

Τοπικοί φορείς της περιοχής κάνουν έκκληση για να φτάσουν στην περιοχή εναέρια μέσα, έτσι ώστε να προλάβουν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά, η οποία έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Μάλιστα, για προληπτικούς λόγους έχουν εκκενωθεί δύο κατασκηνώσεις που βρίσκονται κοντά στην περιοχή της πυρκαγιάς, ενώ στο χωριό του Καλάμου πολλοί είναι οι κάτοικοι που έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους.

Στο σημείο έχουν σπεύσει και υψηλόβαθμα στελέχη της Πυροσβεστικής. Ο στρατηγός Γιόβας μάλιστα ένιωθε κάποια στιγμή αδιαθεσία και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο 251 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ