Skip to main content

Κάλεσμα του ΕΚΘ σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη

Στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που έχουν εξαγγείλει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ το ΕΚΘ καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10:30 εμπρός από το κτήριό του.

Κάλεσμα ενότητας και συμμετοχής σε όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους σε 24ωρη απεργία και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ερχόμενη Τετάρτη, 17 Μαΐου, απευθύνει το ΕΚΘ.

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 10:30 το πρωί μπροστά στο ΕΚΘ.

«Η κυβέρνηση, ανήμερα της Πρωτομαγιάς, αποφάσισε να επιτεθεί στα δικαιώματα των εργαζομένων, συμφωνώντας επί της ουσίας σ' ένα 4ο μνημόνιο», αναφέρει με ανακοίνωσή του το ΕΚΘ και συνεχίζει:

«Αφού εφάρμοσε με θρησκευτική ευλάβεια το 3ο που υπέγραψε, τώρα έρχεται με ένα ακόμα μνημόνιο να αποδομήσει την κοινωνία και να γκρεμίσει ότι έχει απομείνει, από τις κατακτήσεις των εργαζομένων».

«Λέμε όχι στις νέες μνημονιακές δεσμεύσεις που φέρνουν απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, νέα φοροεπιδρομή στα εισοδήματα μισθωτών και συνταξιούχων, στο άνοιγμα των καταστημάτων 32 Κυριακές το χρόνο, που το μόνο που θα επιφέρει είναι η εξόντωση των εργαζομένων και μικρομεσαίων του κλάδου, περισσότερα λουκέτα, μεγαλύτερη ανεργία και μισθούς πείνας στις μεγάλες επιχειρήσεις και τις πολυεθνικές», καταλήγει το ΕΚΘ.

Κ΄