Skip to main content

Καλύφθηκαν οι ανάγκες υδροδότησης του δήμου Θερμαϊκού

Είναι το πρώτο καλοκαίρι που η Περαία δεν δίψασε, οι ανάγκες των δημοτών σε νερό καλύφθηκαν από τις ενέργειας της δημοτικης αρχής, λέει ο δήμαρχος.

Μεγάλα προβλήματα αντιμετώπισε φέτος το καλοκαίρι η δημοτική αρχή του δήμου Θερμαϊκού όσον αφορά την υδροδότηση.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, εκτός του αναμενόμενου υπερδιπλασιασμού των κατοίκων και της συνακόλουθης ανάγκης υδροδότησή τους, κατά την θερινή περίοδο, ο δήμος κλήθηκε να διαχειριστεί και την υφαλμύρωση υπαρχουσών γεωτρήσεων.

Συνέπεια των ανωτέρω αλλά και της αυξημένης, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών του φετινού καλοκαιριού, κατανάλωσης ελλόχευε, όπως λέει η ανακοίνωση, ο κίνδυνος συχνών και εκτεταμένων διακοπών παροχής νερού.

«Η έγκαιρη αγορά όμως μιας νέας γεώτρησης που προστέθηκε στις ήδη υπάρχουσες, κατάφερε να αμβλύνει ανησυχίες και να διαψεύσει τις δυσοίωνες προβλέψεις περί "λειψυδρίας", στον δήμο Θερμαϊκού», τονίζεται χαρακτηριστικά.

Όπως υποστηρίζει ο δήμος, η νέα παροχή με άριστης ποιότητας νερό ήδη έλαβε αδειοδότηση και συνδράμει στην υδροδότηση των αναγκών των δημοτών.

Η διοίκηση της ΔΕΥΑΘ σε στενή συνεργασία με τη Διεύθυνση Υδάτων προχωράει στον εντοπισμό και εκμίσθωση νέων γεωτρήσεων με κατάλληλο νερό.

«Είναι το πρώτο καλοκαίρι που η Περαία δεν δίψασε, οι ανάγκες των δημοτών σε νερό καλύφθηκαν από τις συνετές και προνοητικές ενέργειες της δημοτικής αρχής. Στεκόμαστε κοντά στον δημότη, φροντίζουμε για την επάρκεια σε νερό, αν και θεωρούμε ότι η μόνιμη επίλυση του έντονου ζητήματος θα έρθει από την σύνδεσή μας με την ΕΥΑΘ, την οποία επιδιώκουμε» δήλωσε ο δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Μαυρομάτης.