Skip to main content

Καλυψώ Γούλα: Κόπωση και φθορά λόγω της παραμονής στη διοίκηση

Όπως εξήγησε, η κόπωση αυτή μπορεί να εξηγηθεί από το γεγονός ότι η παράταξη Μπουτάρη διανύει τη δεύτερη θητεία της στη διοίκηση του δήμου.

Κόπωση και φθορά στη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης παραδέχθηκε ότι καταγράφεται η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καλυψώ Γούλα.

Όπως είπε, η κόπωση αυτή μπορεί να εξηγηθεί από το γεγονός ότι η παράταξη Μπουτάρη διανύει τη δεύτερη θητεία της στη διοίκηση του δήμου.

«Είναι καλό να υπάρχουν δημοσκοπήσεις, αλλά θα πρέπει να βλέπουμε και το δείγμα. Έχω μια επιφύλαξη για τις δημοσκοπήσεις. Αν πάμε στο ποσοστό, η παραμονή, δημιουργεί μια φθορά και μια κόπωση και σε μας, που διοικούμε. Είναι μια δεύτερη θητεία.», είπε η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, μιλώντας με δημοσιογράφους.

Σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με την οποία καταγράφεται πτώση στη δημοτικότητα του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη, η κ. Γούλα εξέφρασε τις επιφυλάξεις της γι΄ αυτές.

Εκτίμησε ότι οι πολίτες ενδιαφέρονται για την καθημερινότητά τους, το κυκλοφοριακό και η καθαριότητά τους, θέματα τα οποία πρέπει να ρίχνει βάρος η διοίκηση.

«Όταν δουν οι πολίτες ότι προχωρούν κάποια έργα που έχουν να κάνουν με την καθημερινότητά τους, θα είναι πιο θετικοί», τόνισε, σημειώνοντας πως στόχος είναι να υλοποιούνται έργα που έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα, είτε από τον προϋπολογισμό, είτε από ΕΤΕπ, είτε με δωρεά από το Ίδρυμα Νιάρχου.

Η κ. Γούλα εκτίμησε ότι ο Γιάννης Μπουτάρης θα είναι εκ νέου υποψήφιος για τις δημοτικές εκλογές του 2019. «Θα είναι υποψήφιος ο Μπουτάρης γιατί του αρέσει αυτό που κάνει και γιατί θεωρεί ότι ο ίδιος δεν έχει τελειώσει με αυτά που έχει στο μυαλό του και στο πρόγραμμα της παράταξης», σημείωσε. Για την ίδια χαρακτήρισε ενδιαφέρουσα εμπειρία τη θέση που κατέχει ως πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου.

Εν τω μεταξύ, τροποποιήσεις στον Κανονισμό του δημοτικού συμβουλίου αναμένονται το επόμενο διάστημα, σε μια προσπάθεια να περιοριστούν οι πολλές ώρες που διαρκούν οι συνεδριάσεις.

Μια από τις αλλαγές, οι οποίες έχουν ήδη συζητηθεί μεταξύ των επικεφαλής των παρατάξεων, είναι η ενεργοποίηση του κουδουνιού χρόνου.

Σύμφωνα με την κ. Γούλα, το κουδούνι χρόνου προβλέπεται από τη διαδικασία, ωστόσο, έως σήμερα, αποφεύγεται να χρησιμοποιείται. Οι παρατάξεις είναι σύμφωνες στο να ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός, ο οποίος θα λειτουργεί αυτόματα και όχι από το προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου.

Για το θέμα των τροποποιήσεων έχει ήδη συνεδριάσει η διαπαραταξιακή επιτροπή. Οι τροποποιήσεις θα ισχύσουν μετά από την έγκριση του δημοτικού συμβουλίου. Πάντως η πρόεδρος του Σώματος εκτιμά ότι οι αλλαγές μπορεί να δρομολογηθούν μέσα στο πρώτο δίμηνο της νέας χρονιάς.