Skip to main content

Καλυψώ Γούλα: Σεξιστικά σχόλια από τον Σταύρο Καλαφάτη

Ξεκαθάρισε ότι δεν θα ξαναδεχθεί τέτοια συμπεριφορά μέσα στο δημοτικό συμβούλιο ούτε απέναντι στον δήμαρχο ούτε στο προεδρείο.

Σκληρή απάντηση στον επικεφαλής των «Εντάξει» Σταύρο Καλαφάτη έδωσε η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, για τον χαρακτηρισμό του, «κορίτσι μου», ενώ απευθυνόταν στην κ. Καλυψώ Γούλα.

«Δεν είμαι καθόλου περήφανη για την συμπεριφορά του κ. Καλαφάτη, ο οποίος με έναν τρόπο τρομερά σεξιστικό και το καταγγέλλω, ως τέτοιο, σε ένα προεδρείο το οποίο αποτελείται από γυναίκες, η μία εκ των οποίων είναι από την παράταξή του, με έναν τρόπο αήθη συμπεριφέρθηκε νωρίτερα. Δεν του επιτρέπω να συμπεριφέρεται με αυτό τον τρόπο και να νομίζει ότι εδώ είναι ένας χώρος που μπορεί ανά πάσα ώρα και στιγμή να διακόπτει», είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν μπορεί να λέει «κορίτσι μου». Το γεγονός ότι έχουμε ένα χρόνο διαφορά, δεν σημαίνει τίποτα, ούτε ότι γνωριζόμαστε από παλιά. Εδώ είναι η θέση μου, θεσμική, ως πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, η κ. Σωσώ Αβραμίδου- Γκιουλέκα, ως αντιπρόεδρος και η κ. Ρία Καλφακάκου, ως γενικός γραμματέας. Για κακή μας τύχη είμαστε όλες γυναίκες και έτσι όπως παλεύουμε τη διαφορετικότητα του EuroPride 2020, μάλλον πρέπει να παλεύουμε και για κάποια πράγματα, αυτονόητα, όπως ο σεβασμός, απέναντί μας», σημείωσε.

Ξεκαθάρισε ότι δεν θα ξαναδεχθεί τέτοια συμπεριφορά μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, απέναντι και στον δήμαρχο και στο προεδρείο. «Αυτά δεν τιμούνε κανέναν τέτοιες συμπεριφορές και θλίβομαι», ανέφερε.

Απαντώντας στη συνέχεια ο κ. Καλαφάτης, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει θέμα σεξιστικής συμπεριφοράς, απέναντι στον οποιοδήποτε και ιδιαίτερα από έναν άνθρωπο που τιμά τα έδρανα τα βουλευτικά». «Εγώ σας αντιμετωπίζω θεσμικά, εάν εσείς απαιτείται διαφορετικά μεταχείριση λόγω του φύλου σας να το προσδιορίσετε», σημείωσε.