Skip to main content

Τα δισεκατομμύρια που θα έπεφταν βροχή στην Ελλάδα...

Το έργο που παρακολουθούμε, δεν θέλει στολές ούτε τραγωδίας, ούτε κωμωδίας. Ζουρλομανδύα θέλει. Ίσως πάλι πρέπει να επέμβουν «ειδικοί επιστήμονες»...

Ο Λαφαζάνης θα έφερνε δισεκατομμύρια από την Ρωσία. Ο Τσίπρας με τον Παππά θα έφερναν δισεκατομμύρια από Βενεζουέλα, Αργεντινή, Βραζιλία και Εκουαδόρ. Ο Καμμένος θα έφερνε δισεκατομμύρια από την Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ "το είχε κανονισμένο", έλεγε.

Τελικά, αυτό το έργο που παρακολουθούμε, και στο οποίο συμμετέχουμε, δεν θέλει στολές ούτε τραγωδίας, ούτε κωμωδίας. Ζουρλομανδύα θέλει. Ίσως πρέπει να επέμβουν "ειδικοί επιστήμονες".

Το επιβεβαιώνει και η περίπτωση Πολάκη. Έγραψα εχθές, μετά την καρατόμηση της Ανωτάτης Εισαγγελέως: «Ζήλεια ο Πολάκης που ο Μαδούρο καθαρίζει τους ενοχλητικούς στο τάκα-τάκα…». Αμέσως με δικαίωσε και στο facebook πανηγύρισε για την ενέργεια του Μαδούρο, η οποία έχει καταδικαστεί από όλο τον πολιτισμένο κόσμο. Έγραψε:

«Όταν το Σύμπαν αποφασίζει να συνωμοτήσει...

Την ίδια μέρα:

- Βενεζουέλα, Ελλάδα, Κούβα στο βάθρο του επί κοντώ (Συγχαρητήρια στο κορίτσι μας)
- Η συντακτική εθνοσυνέλευση της Βενεζουέλας απολύει τη γενική εισαγγελέα…
- Πολλαπλά τα εγκεφαλικά κατά Πειραιώς μεριά… είναι και πανσέληνος»! [τι λέτε τώρα… δεν είναι απαραίτητος ο "ειδικός επιστήμονας";]

Θέλετε κι άλλο παράδειγμα; Στην Ελλάδα θα επιστρέφουν οι πρόσφυγες που δεν θέλει η Γερμανία. Είπε ο Μουζάλας: «Οι γερμανικές και ελληνικές Αρχές ασύλου έχουν αναλάβει την εφαρμογή της διαδικασίας. Υπήρχε πίεση από χώρες της ΕΕ να αρχίσουμε να αποδεχόμαστε και πάλι επαναπροωθήσεις. Κατανοώ ότι οι κυβερνήσεις θέλουν να δείξουν στους πολίτες ότι κάνουν κάτι. Γι’ αυτό θέλω να τις βοηθήσω».

Αυτό μεταφράζεται: Η Μέρκελ έχει εκλογές, κι ο Μουζάλας αποφάσισε να την βοηθήσει [πώς λέμε "αποφασίζουμε και διατάσσουμε"; κάπως έτσι]. Από το σύνθημα "έξω η Μέρκελ", γίναμε τώρα κομματάρχες της. Και υπακούοντας στην Μέρκελ ο Μουζάλας φορτώνει κι άλλους μετανάστες στην Ελλάδα.

Έκκληση στην ελληνική κυβέρνηση να σταματήσει να στηρίζει τον δικτάτορα Μαδούρο απευθύνει ο Αντόνιο Λεντέσμα, ο περιφερειάρχης του Καράκας, ο οποίος την περασμένη εβδομάδα συνελήφθη μέσα στη νύχτα από το σπίτι του καθώς η κυβέρνηση της Βενεζουέλας τον έχει στοχοποιήσει μαζί με τον Λεοπόλδο Λόπεζ.

Την ίδια ώρα, σε άρθρο της Αυγής καταγγέλλεται η αντιπολίτευση της Βενεζουέλας, επειδή «κατευθύνεται από ξένα κέντρα και δεν αφήνει τον Μαδούρο να υλοποιήσει κοινωνικές πολιτικές». [Με τους νεκρούς να έχουν ξεπεράσει τους 100, και με τραυματίες χιλιάδες, ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει "κοινωνική πολιτική";].

Μεγάλο έγκλημα γίνεται με την υποβάθμιση της ελληνικής γλώσσας, στην Ελλάδα, ενώ υπάρχει προσπάθεια αναβάθμισής της στην αλλοδαπή από δασκάλους, γονείς, αλλά και μαθητές. Επειδή στις χώρες της Δύσης οι λαοί επιδιώκουν την πολιτιστική τους βελτίωση, γνωρίζουν αυτό που αγνοούν οι αμόρφωτοι "προοδευτικοί" (οι ακαδημαϊκοί τίτλοι δεν μου λένε τίποτε) στην χώρα μας.

Ότι δηλαδή, η ελληνική γλώσσα, είναι η μοναδική γλώσσα στον κόσμο, που μεταξύ του σημαίνοντος (λέξη) και του σημαινομένου (έννοια) υπάρχει πλήρης αντιστοιχία. Γι' αυτό και χαρακτηρίζεται ως "εννοιολογική Γλώσσα" (οι άλλες "ηχοποιητικές"). Δεν είναι τυχαίο αυτό που λένε οι Αμερικάνοι όταν αντιμετωπίζουν πρόβλημα κυριολεξίας "Οι Έλληνες έχουν την κατάλληλη λέξη γι' αυτό".

Η ελληνική γλώσσα έχει κάθε λέξη για την πιο λεπτή διαφοροποίηση εννοιών. Πού να τα καταλάβει όμως αυτά ο Γαβρόγλου ή ο Φίλης κι ο Μπαλτάς...