Skip to main content

Καλλιτεχνικό διευθυντή με μισθό 1.875 ευρώ τον μήνα προσέλαβε η ΔΕΗ

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής θα είναι υπεύθυνος για την καλλιτεχνική διεύθυνση και τη μουσική διδασκαλία της χορωδίας ΔΕΗ – ΔΕΔΔΗΕ.

Έκπληξη προκαλεί το γεγονός πως η ΔΕΗ εν μέσω μεγάλων οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει, αποφάσισε να προσλάβει καλλιτεχνικό διευθυντή για την ορχήστα της εταιρείας και μάλιστα έναντι 1.875 ευρώ μηνιαίως.

Ο διαγωνισμός για την πρόσληψη ξεκίνησε στις 24 Μαρτίου και ολοκληρώθηκε στις 10 Απριλίου.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής θα προσληφθεί για χρονικό διάστημα 8 μηνών, ξεκινώντας την 1η Μαίου 2017, κατά το οποίο θα είναι υπεύθυνος για την καλλιτεχνική διεύθυνση και τη μουσική διδασκαλία της χορωδίας ΔΕΗ – ΔΕΔΔΗΕ.

Για το διάστημα αυτό θα λάβει το συνολικό ποσό των 15.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την προκήρυξη, ο καλλιτεχνικός διευθυντής θα πρέπει να διαθέτει άριστες διοικητικές και οργανωτικές ικανότητες, να είναι συνεργάσιμος, αποτελεσματικός με προσωπική ευαισθησία και με καλή επικοινωνία, αλλά και να διαθέτει εμπειρίες συγκέντρωσης, αξιοποίησης και οργάνωσης Χορωδών.

Όπως αναφέρεται από την εταιρεία, η χορωδία της ΔΕΗ ΑΕ ιδρύθηκε το 1978, από μια ομάδα υπαλλήλων της και σταδιακά στελεχώθηκε και συμπληρώθηκε και από συγγενείς και φίλους τους, με κοινή την αγάπη τους για το χορωδιακό τραγούδι.

Στη συνεχή δραστηριότητά της, όλα αυτά τα χρόνια, κατάφερε να αναπτύξει μια πολύ σημαντική παρουσία στα μουσικά δρώμενα της Πατρίδας μας, συμμετέχοντας, είτε σε αυτόνομες συναυλίες και ρεσιτάλ, είτε σε Χορωδιακά Φεστιβάλ, αλλά και συμπράττοντας με πολλές άλλες ονομαστές Χορωδίες και Ορχήστρες, σε όλη την Ελλάδα και στο Εξωτερικό (Τσεχία, Σουηδία, Βουλγαρία, Κύπρο κλπ).