Skip to main content

Κάλπες στις 4/2 για νέο αρχηγό της αντιπολίτευσης στον Δ. Παύλου Μελά

Τις εργασίες της συνέλευσης άνοιξε ο απερχόμενος επικεφαλής της παράταξης, δήμαρχος για δύο θητείες, Διαμαντής Παπαδόπουλος.

Του Νίκου Ηλιάδη

Με τη συμμετοχή περίπου 150 ατόμων πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής, στο συνεδριακό κέντρο «Χρήστος Τσακίρης» στη Σταυρούπολη, η γενική συνέλευση της δημοτικής παράταξης «Ανάπτυξη για τον άνθρωπο» του δήμου Παύλου Μελά, με βασικό θέμα συζήτησης την «επίσημη έναρξη της διαδικασίας για την ανανέωση και ανασυγκρότηση της παράταξης».

Τις εργασίες της συνέλευσης άνοιξε ο απερχόμενος επικεφαλής της παράταξης, δήμαρχος για δύο θητείες, Διαμαντής Παπαδόπουλος. Εμφανώς συγκινημένος, ο κ. Παπαδόπουλος ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την αρχηγία της παράταξης και  διαβεβαίωσε πως θα στηρίξει και θα εγγυηθεί τις διαδικασίες διαδοχής του. Η σημερινή συνέλευση ήταν η αφετηρία για την επανασυγκρότηση της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Παύλου Μελά.  

Στη διάρκειά της αποφασίστηκε η κατάρτιση νέου μητρώου μελών, με τη σχετική προθεσμία για την εγγραφή σε αυτό να λήγει στις 31 Ιανουαρίου. Αποφασίστηκε επίσης ότι όλοι οι υποψήφιοι δημοτικοί και διαμερισματικοί σύμβουλοι στις προηγούμενες εκλογές θα θεωρούνται εν δυνάμει μέλη της παράταξης. Την ίδια ημέρα, στις 31 Ιανουαρίου, λήγει και η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων για τη θέση του επικεφαλής. Εφόσον υπάρξουν περισσότερες από μια υποψηφιότητες τότε θα στηθούν κάλπες στις 4 Φεβρουαρίου. Ενδιαμέσως, θα γίνει και νέα γενική συνέλευση προκειμένου οι υποψήφιοι να παρουσιάσουν τις θέσεις τους.

Στη σημερινή συνέλευση έδωσαν το «παρών» και δύο στελέχη της δημοτικής παράταξης «Κοινωνική Συναίνεση» του πρώην δημάρχου Πολίχνης Κώστα Θεοδωρίδη. Πρόκειται για τους πρώην αντιδημάρχους Σίσσυ Φραγκοπούλου και Κυριάκο Αντωνιάδη. Παρών ήταν επίσης ο Νίκος Παυλίδης, πρώην αντιδήμαρχος της διοίκησης του νυν δημάρχου Δημήτρη Δεμουρτζίδη.