Skip to main content

Καλύτερα τώρα παρά το καλοκαίρι

Στο καλύτερo δυνατό χρονικό σημείο έπεσαν οι «τίτλοι τέλους» για τον Σέρχιο Κόκε και τον Άρη, ο οποίος ψάχνει το νέο αρχηγό του.

Μετά από περίπου πέντε χρόνια ο Σέρχιο Κόκε θα αποχωριστεί την κιτρινόμαυρη φανέλα και το αρχηγικό περιβραχιόνιο του Άρη, συνεχίζοντας την καριέρα του στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και το πρωτάθλημα του MLS. Μέσα σε αυτό το διάστημα ο Ισπανός επιθετικός πέρασε από χίλια μύρια κύματα... Από τον άνθρωπο με το καλύτερο τελείωμα στην Σούπερ Λιγκ σε ρόλο capitano, και από ποδοσφαιρική… θεότητα σε καλοφαγά τζογαδόρο!

Τα συναισθήματα της πλειοψηφίας των «κιτρινόμαυρων» φιλάθλων άλλαζαν κυριολεκτικά κάθε έξι μήνες, κάτι που μόνο την ίδια την ομάδα δεν βοηθούσε. Ο Σέρχιο Κόκε ήταν ένας από τους ποδοσφαιριστές που μετά την μαύρη χρονιά στην Β’ Εθνική βοήθησε τους Θεσσαλονικείς να ανέβουν πολλά επίπεδα και να γνωρίσουν ένα διαφορετικό στυλ παιχνιδιού από αυτό που είχαν συνηθίσει τις παλαιότερες σαιζόν.

Η πικρή αλήθεια για τον μέχρι πρότινος αρχηγός του Άρη είναι ότι η απόδοση του τα τελευταία 2,5 χρόνια (πέρα από κάποιες αναλαμπές) έδειχνε ότι ο κύκλος του στην ομάδα είχε αρχίσει να κλείνει. Προσωπικά δεν θα μπορούσα να φανταστώ ιδανικότερη στιγμή για να πει το οριστικό αντίο του από αυτή, μιας και αν αυτό έπαιρνε παράταση για το ερχόμενο καλοκαίρι δεν θα ήταν λίγοι αυτοί που θα τον στήνανε στο… εκτελεστικό απόσπασμα για να του καταλογίσουν την ποδοσφαιρική συμπεριφορά του, τα νυχτοπερπατήματα και πάει λέγοντας.

Όπως και να έχει αυτό που μένει στην συνείδηση όλων είναι ότι ο Σέρχιο Κόκε ένιωσε βαθιά μέσα του τι εστί Άρης, πάλεψε για τον «Θεό του πολέμου» και έμεινε στην ιστορία της ομάδας όχι ως ο κορυφαίος αρχηγός της αλλά ως ένας πιστός στρατιώτης της.