Skip to main content

Καμίνης: Δεν είμαστε νύφη που πρέπει να διαλέξει μεταξύ γαμπρών

«Πρέπει να δουλέψουμε σοβαρά στις προγραμματικές μας θέσεις», ανέφερε ο υποψήφιος για την ηγεσία του νέου πολιτικού φορέα της Κεντροαριστεράς.

«Εμείς δεν έχουμε συγκροτηθεί ακόμη ως κόμμα, πάμε να φτιάξουμε ένα πρόγραμμα και οι συγκλίσεις, οι συνεργασίες, οι συμπράξεις πάνω σε προγραμματικές θέσεις γίνονται» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για την ηγεσία του νέου πολιτικού φορέα της Κεντροαριστεράς, Γιώργος Καμίνης, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

Ερωτηθείς σχετικά με τις προθέσεις μετεκλογικών συνεργασιών του νέου φορέα με άλλα κόμματα διερωτήθηκε: «Γιατί να δώσουμε σαφές στίγμα εμείς από τώρα με ποιον θα πάμε και ποιον θα αφήσουμε; Τι είμαστε, καμιά νύφη που πρέπει να διαλέξει μεταξύ γαμπρών;». Επισήμανε δε πως ο νέος φορέας θα παρουσιάσει στον λαό το πρόγραμμά του, «το οποίο στην ουσία θα είναι μία μεγάλη εθνική συμφωνία για να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση».

«Πρέπει να δουλέψουμε σοβαρά στις προγραμματικές μας θέσεις, ώστε να μπορέσουμε να προτείνουμε στη χώρα αυτό που πρέπει να κάνει για τη μεταμνημονιακή εποχή, να το παρουσιάσουμε στον λαό και στις άλλες δημοκρατικές δυνάμεις και να καλέσουμε πια για μια μεγάλη εθνική συνεργασία» διευκρίνισε.

Ενόψει της εκλογικής διαδικασίας, την ερχόμενη Κυριακή, ο υποψήφιος εκτίμησε πως ο κόσμος θα αποτελέσει τη μεγάλη δύναμη της ενότητας. «Με κοινή λογική, με την κοινή πρόθεση να πάμε μπροστά και με την απολύτως ορατή προοπτική ότι αν τα καταφέρουμε θα είμαστε ουσιαστικά η τρίτη δύναμη στη Βουλή -πιθανόν και η δεύτερη- με τη συμμετοχή του κόσμου όλα αυτά αποτελούν μία προωθητική δύναμη για την ενότητα» είπε.

Σε ό,τι αφορά την παρουσία του νέου φορέα στο κοινοβούλιο εξέφρασε την άποψη ότι την ενιαία κοινοβουλευτική ομάδα «επιβάλλει η λογική και θέλει ο κόσμος», ενώ για την εκπροσώπησή της, σε περίπτωση που ο ίδιος εκλεγεί επικεφαλής, σημείωσε: «Υπάρχουν εξαιρετικοί συνάδελφοί μου, να εκπροσωπήσουν εμένα και το κόμμα στο κοινοβούλιο, η κ. Γεννηματά, ο κ. Θεοδωράκης, μια χαρά είναι, σιγά το πρόβλημα. Κατά βάση το θέμα είναι να χτίσουμε το κόμμα εκτός του κοινοβουλίου, καθώς εντός του κοινοβουλίου οι βουλευτές υπάρχουν και κατά δεύτερο λόγο δε ζούμε πια στις εποχές των αρχηγικών κομμάτων».