Skip to main content

Καμίνης: Κομματικοί στρατοί δεν λύνουν τις διαφορές τους στις εκλογές

Το εγχείρημα θα αποτύχει εάν περιορισθεί σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών, σε δεύτερο γύρο παλαιών ενδοκομματικών αντιθέσεων, είπε ο υποψήφιος πρόεδρος.

«Με τα ίδια υλικά δεν χτίζεις καινούργιο σπίτι. Οι εκλογές δεν είναι ο χώρος για να λύσουν τις διαφορές τους ομάδες και κομματικοί στρατοί» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα Γιώργος Καμίνης λίγα 24ωρα πριν από τις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής για τον νέο πολιτικό φορέα.

«Το εγχείρημα θα αποτύχει εάν περιορισθεί σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών, σε δεύτερο γύρο παλαιών ενδοκομματικών αντιθέσεων. Δεν καλούμε τη δημοκρατική παράταξη στις κάλπες για να ανακατευθεί με διαμάχες του παρελθόντος, με ρεβανσισμούς και προσωπικές ενστάσεις. Πάμε για ένα νέο ξεκίνημα, αυτό αξίζει στην Ελλάδα και στην ιστορία της παράταξης» είπε ο κ. Καμίνης.

Σε ερώτηση για την άδεια που έλαβε από τις φυλακές ο καταδικασμένος με 11 φορές ισόβια για τη δολοφονική δράση της 17 Νοέμβρη Δ.Κουφοντίνας, ο κ. Καμίνης απάντησε ότι «τα δικαιώματα των φυλακισμένων επιβάλλεται να τα υπερασπιζόμαστε όλοι, ωστόσο για τις υποθέσεις τρομοκρατίας τα κριτήρια αδειών πρέπει να είναι διαφορετικά».

«Θα ήθελα να δω το σκεπτικό της απόφασης του συμβουλίου των φυλακών, ωστόσο όταν δίνουμε άδεια σε ανθρώπους να βγαίνουν έξω από την φυλακή θα πρέπει να είμαστε βέβαιοι πρώτα από όλα ότι δεν θα δραπετεύσουν και δεύτερον ότι έχουν δώσει και κάποια σημεία μεταμέλειας. Αυτό στην περίπτωση της 17 Νοέμβρη δεν το έχουμε δει», δήλωσε ο κ. Καμίνης.