Skip to main content

Καμμένος: Δεν ψηφίζω αύξηση ΦΠΑ στα νησιά- Ας πέσει η κυβέρνηση

Ο Πάνος Καμμένος μιλώντας στο Μega γνωστοποίησε πως το θέμα της αύξησης του ΦΠΑ τελικά δεν θα μπει στο τραπέζι της σημερινής διαπραγμάτευσης.

Κόκκινη γραμμή για τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων και κυβερνητικό εταίρο του Αλέξη Τσίπρα, Πάνο Καμμένο αποτελεί η διατήρηση του χαμηλού ΦΠΑ στα νησιά, αφού κατά δήλωσή του σήμερα το πρωί δεν θα ψηφίσει τυχόν αύξησή του, ακόμη και αν πέσει η κυβέρνηση.

«Δεν ψηφίζω αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά ακόμα και αν πέσει η κυβέρνηση», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος μιλώντας στο Μega, τονίζοντας πως το εν λόγω θέμα τελικά δεν θα μπει στο τραπέζι της σημερινής διαπραγμάτευσης κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής με τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά.

Ως αντισταθμιστικά κατά τον κ. Καμμένο «μπορούμε να δώσουμε αύξηση 1% στη φορολογία των ειδών πολυτελείας και την άμεση φορολόγηση των ιδιοκτησιών σε οφ σορ εταιρίες με ακίνητα».

Όσον αφορά την πρόταση που φέρεται να έκανε στο κυβερνητικό συμβούλιο για την καθιέρωση ΦΠΑ δύο ταχυτήτων ο κ. Καμμένος υποστήριξε, ότι δεν ισχύει και εξέφρασε τη λύπη του γιατί τη διαρροή που έγινε από υπουργό της κυβέρνησης.

Ήδη από χθες το βράδυ με μήνυμά του στο Twitter ο κ,Καμμένος ξεκαθάριζε ότι παραμένει σταθερός στη θέση του για τη διατήρηση του χαμηλού ΦΠΑ στα νησιά.

«Επειδή λέγονται διάφορες ανακρίβειες το θέμα διατήρησης χαμηλού ΦΠΑ στα νησιά είναι για τους ΑΝΕΛΛ και για εμένα προσωπικά ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ», έγραψε στο Twitter.

Η αλλαγή του σημερινού φορολογικού καθεστώτος, δηλαδή της έκπτωσης του ΦΠΑ στα νησιά, αποτελεί casus belli για τους Ανεξάρτητους Έλληνες, επεσήμανε και η εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη, με αφορμή αναφορές περί πρότασης για κατάργηση της έκπτωσης του ΦΠΑ στα νησιά.

Όπως τόνισε η κ. Χρυσοβελώνη, σε αυτό το ζήτημα οι ΑΝΕΛ είναι ανυποχώρητοι. Παράλληλα, η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ εξέφρασε τη στήριξη του κόμματος στην προσπάθεια της κυβέρνησης για μία έντιμη και επωφελή συμφωνία με τους δανειστές.