Skip to main content

Καμμένος: Δεν θα προδώσω την εθνική θέση για μη χρήση του «Μακεδονία»

O υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων έκανε λόγο για προσπάθεια έξαρσης του φονταμενταλισμού στα Βαλκάνια

Δεν θα προδώσω ποτέ ούτε τον ιδρυτή της Ν.Δ. ούτε την εθνική θέση που λέει μη χρήση του όρου Μακεδονία για το όνομα των Σκοπίων, δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, ερωτηθείς για τις επικρίσεις σε βάρος του από βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μιλώντας στον Real FM, με αφορμή πρόσφατη αναφορά του σε χριστιανικό τόξο, έκανε λόγο για προσπάθεια έξαρσης του φονταμενταλισμού στα Βαλκάνια, τονίζοντας ότι πρέπει να σταματήσουμε την προσπάθεια δημιουργίας ενός τόξου ακραίου φονταμενταλισμού. Όπως είπε, ομάδες εξτρεμιστών εκπαιδεύουν τρομοκράτες και αυτή η προσπάθεια του ισλαμικού φονταμενταλισμού μπορεί να ανακοπεί με την αντίδραση των χριστιανικών πληθυσμών που είναι υπό απειλή αλλά και των μετριοπαθών μουσουλμάνων.

Σε ερώτηση για τα αναδρομικά στους ενστόλους βάσει της σχετικής απόφασης του ΣτΕ, είπε ότι ως υπουργός Άμυνας τα χρήματα αυτά κάθε χρόνο τα βάζει στον σχετικό λογαριασμό, όμως δεν έχουν δοθεί ακόμη στους ενστόλους των Ενόπλων Δυνάμεων γιατί το μισθολόγιό τους συνδέεται με το μισθολόγιο των αστυνομικών και των πυροσβεστών που υπάγονται στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη καθώς με των Λιμενικών που υπάγονται στο υπουργείο Ναυτιλίας εκεί τα χρήματα αυτά δεν έχουν βρεθεί.