Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018
x

ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΠΓΔΜ: ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ

Ο υπουργός Άμυνας επανέλαβε τη θέση του πως δεν θα ψηφίσει θετικά στη χρήση του όρου «Μακεδονία» και εξαπέλυσε επίθεση στη ΝΔ.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο σύγκλησης του Συμβούλιου Πολιτικών Αρχηγών για το θέμα του Σκοπιανού, άφησε ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τον διετή απολογισμό της θητείας του.

Επιπλέον, ο κ. Καμμένος επανέλαβε τη θέση του πως δεν θα ψηφίσει θετικά στη χρήση του όρου «Μακεδονία», ενώ εξαπέλυσε επίθεση κατά της ΝΔ και της Ντόρας Μπακογιάννη, καλώντας την αξιωματική αντιπολίτευση να ξεκαθαρίσει τη θέση του.

Τόνισε ότι ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς βρίσκεται σε διαπραγμάτευση για το θέμα, ενώ δήλωσε πως είναι «ο καλύτερος υπουργός που πέρασε ποτέ».

«Ως αρχηγός κόμματος η θέση μου είναι ξεκάθαρη. Υπάρχει μια εν ενέργεια απόφαση για μη χρήση του όρου Μακεδονία. Αυτό για να ανατραπεί θα πρέπει να γίνει σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας», ανέφερε και πρόσθεσε:

«Δεν μπορώ να πω κάτι από τη στιγμή που διαπραγματεύεται ο υπουργός Εξωτερικών και μπορεί να χρειαστεί να πάμε σε Σύγκληση Συμβουλίου Αρχηγών».

Επανέλαβε ότι για να αλλάξει το όνομα υπάρχει το πρώτο δεδομένο να υπάρξει απόφαση των πολιτικών αρχηγών και το άλλο δεδομένο του βέτο Καραμανλή του 2008.

Εξαπέλυσε  επίθεση κατά της κ. Ντόρας Μπακογιάννη, τονίζοντας: «Ακούω τη ΝΔ και ειδικά την κυρία Μπακογιάννη. Έχει μια εμμονή σε σχέση με το να λέει συνέχεια ότι έχουμε ψηφίσει τη θέση για συνθέτη ονομασία. Προσπαθεί να εγκλωβίσει την Ελλάδα για μια δίκη της θέση».

Επεσήμανε ότι η ΝΔ θα πρέπει να συμφωνήσει με τον Σαμάρα ο οποίος ανέτρεψε την κυβέρνηση του πατέρα της και αναρωτήθηκε «ποια θέση θα επικρατήσει στη ΝΔ;»
«Να λύσει τα δικά της πρώτα. Εγώ δε ψηφίζω θετικά στη χρήση του όρου Μακεδονία», ξεκαθάρισε ο κ. Καμμένος.

Εν συνεχεία ανέφερε: «Σε μια Κοινοβουλευτική Δημοκρατία όταν είναι να ληφθεί μια τέτοια απόφαση υπάρχει ο δρόμος της ψηφοφορίας στη Βουλή και ο άλλος δρόμος με διαδικασία πιο θεσμική, δηλαδή δια του συμβουλίου των αρχηγών των κομμάτων. Όπως και να έχει  εμείς ως ΑΝΕΛ δεν θα ψηφίσουμε όνομα με τον όρο ''Μακεδονία''. Άρα αν υπάρχει πλειοψηφία περνάει, αν δεν υπάρχει δεν περνάει», είπε με νόημα ο κύριος Καμμένος.

Ωστόσο, απέφυγε να απαντήσει αν θα υπάρχει πρόβλημα στη συγκυβέρνηση. «Έχουμε διαφορετικές απόψεις με ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όλοι βάζουμε ''νερό στο κρασί μας'' αλλά εκεί που υπάρχει θέμα αρχών δεν αλλάζουμε», είπε ο υπουργός και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι με τη διαπραγμάτευση που κάνει ο κ. Κοτζιάς δεν θα χρειαστεί σύγκληση αρχηγών.

Ερωτηθείς για δημοψήφισμα απάντησε ότι δεν θεωρεί ότι το θέμα θα φτάσει μέχρι το δημοψήφισμα.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ