Skip to main content

Καμμένος: Οι ΑΝΕΛ δεν ψηφίζουν τη συμφωνία για το Σκοπιανό

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ξεκαθάρισε πως η θέση του κόμματός του θα είναι αρνητική εάν η συμφωνία για τη γείτονα χώρα έρθει στη Βουλή

«Σήμερα δεν ψηφίζουμε τη συμφωνία για το Σκοπιανό», ξεκαθάρισε από το βήμα της Βουλής ο Πάνος Καμμένος.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ξεκαθάρισε πως η θέση του κόμματός του θα είναι αρνητική εάν η συμφωνία για το Σκοπιανό έρθει στη Βουλή, ενώ υπογράμμισε ότι αυτή θα τεθεί σε ισχύ μόνο και εφόσον περάσει μία συγκεκριμένη διαδικασία από πλευράς ΠΓΔΜ.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, «δεν είναι ακροδεξιοί και εγκάθετοι τοπικών της ΝΔ αυτοί όλοι που διαδηλώνουν στα συλλαλητήρια για το Μακεδονικό».

Ο κ. Καμμένος εκτίμησε ότι «εάν γίνονταν εκλογές και κέρδιζε με απόλυτη πλειοψηφία η ΝΔ, θα έλεγε ένα μεγάλο ναι στη συμφωνία για το Σκοπιανό», ενώ σημείωσε ότι η ΝΔ ακολουθεί πολιτική προσωπικών συμφερόντων. 

Μεταξύ άλλων, το στέλεχος της κυβέρνησης ανέφερε ότι ο  Σαμαράς αποκαλούσε τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη εφιάλτη.

Μάλιστα, ο Πάνος Καμμένος είπε ότι «ο κ. Μητσοτάκης με την πρόταση μομφής δεν στοχεύει την κυβέρνηση αλλά τους ΑΝΕΛ», αλλά και ότι «η Ντόρα Μπακογιάννη το 2009 δεν επέμεινε στο erga omnes και πρότεινε τον όρο Μακεντόνσκι».

Απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ ο κ. Καμμένος είπε χαρακτηριστικά « ξέρετε κ.Μητσοτάκη ότι ο πατέρας σας είχε φτάσει κοντά σε συμφωνία με το Γκλιγκόροφ για το Σλαβομακεδονία;»

«Οι βουλευτές των ΑΝΕΛ δεν θα βάλουν την υπογραφή τους κάτω από το κείμενο της συμφωνίας για το Σκοπιανό», τόνισε και κατέληξε λέγοντας πως «παραμένουμε στις θέσεις μας, είμαστε η ασφαλιστική δικλείδα για το Σκοπιανό».