Skip to main content

Καμμένος και Κουβέλης οι πρωταθλητές της kolotoumpa

Ο κανιβαλισμός με το επίδομα ενοικίου στους πολιτικούς, το εξώδικο στον Κοτζιά για το Σκοπιανό και ο προστάτης του... λαού, Καρανίκας.

Ο σύμβουλος στρατηγικής, αναφερόμενος στην επιδοματούχο πρώην υπουργό, αποφάνθηκε: «Είναι ήθος να παραιτείσαι για 23 χιλιάρικα...». Έχει δίκαιο ο Καρανίκας. Μόνον που έπρεπε να συμπληρώσει, και ότι «είναι πολιτικά ανήθικο να αρπάζεις 23 χιλιάρικα από την τσέπη του ανέργου». Πώς το ξέχασε αυτό ο προστάτης του λαού;

Να μη κανιβαλίζουμε. Το επίδομα στο ενοίκιο, για του μη κατοίκους Αττικής πολιτικούς, δεν είναι πολυτέλεια. Δεν θέλουμε πολιτικούς από την περιφέρεια; Έχουν επί πλέον έξοδα, ενοίκιο, διατροφή, μεταφορικά. Η πολιτική ανηθικότητα ταιριάζει σ’ αυτούς που έχουν υψηλά εισοδήματα και τα αυξάνουν από το υστέρημα των Ελλήνων. [Αναφέρθηκε το όνομα του Σγουρίδη. Μακάρι να είχαν πολλοί το ήθος του, και τον πατριωτισμό του, αντιμετωπίζοντας και την εχθρότητα του τουρκικού Προξενείου]

Καμμένος και Κουβέλης, ήσαν εχθές πρωταθλητές της kolotoumpa [γράφω το όρο με λατινικούς χαρακτήρες επειδή ο πρωθυπουργός τον κατέστησε διεθνή]. Ο Καμμένος είχε δηλώσει ότι «οι Ρότσιλντ μας έβαλαν στα Μνημόνια μαζί με τους ντόπιους προδότες». Τώρα που η κυβέρνηση έδωσε κάτι εκατομμυριάκια στους Ρότσιλντ για τις... συμβουλές τους, ποιοι είναι οι ντόπιοι προδότες, άραγε;

Για τον έτερο του ΥΠΕΘΑ, τον Δον κυρΦώτη, γίνεται πάρτι στο Twitter. Έλεγε, το 2012: «Συμμαχία της Αριστεράς με στήριξη του κ. Καμμένου δεν την νοούμαι και δεν την συζητάμε». Τώρα θα τον βλέπει καθημερινά στο υπουργείο, θα είναι και ένα βήμα πίσω.

Εξώδικο απέστειλαν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδονίας και Παμμακεδονικές Ενώσεις, στον υπουργό Εξωτερικών Ν. Κοτζιά, σχετικά με το Σκοπιανό, προειδοποιώντας ότι διαπράττει το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας, και της άμεσης συνέργειας σε επιβουλή της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας.

Επαμφοτερίζουσα στάση από το Ισραήλ. Παρά το γεγονός ότι πρόσφατα έγινε γνωστό πως το Ισραήλ εξετάζει την πιθανότητα συμμετοχής της Israel Natural Gas Lines Company στην κατασκευή του αγωγού East Med, η ισραηλινή πλευρά φαίνεται ότι διατηρεί ακόμα κάποιες επιφυλάξεις.

Και είναι φυσικό να προβάλει οικονομικούς λόγους, την στάση της Τουρκίας, αλλά και την συνεργασία με την Αίγυπτο. Με την οποία Αίγυπτο υπέγραψε και η Κύπρος συμφωνία, για υγροποίηση του αερίου. Τι αέριο μένει για τον EastMed;

Γερμανικές κουτοπονηριές. Σχέδιο της Μέρκελ περιλαμβάνει την πρόβλεψη να μη ενταχθούν εξ ολοκλήρου τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ, από την στιγμή που δεν έχει βρεθεί η λύση με την Ελλάδα, αλλά να συμφωνηθεί ένας "οδικός χάρτης", που θα περιλαμβάνει ενδιάμεσα στάδια για την περαιτέρω προσέγγιση των Σκοπίων προς τις Βορειοατλαντικές δομές.

Διπλωματικές πηγές στην Αθήνα, οι οποίες κλήθηκαν να σχολιάσουν τις σχετικές πληροφορίες, διατύπωναν την άποψη ότι η εφαρμογή ενός τέτοιου σχεδίου είναι τελείως ασύμφορη για την Ελλάδα, γιατί θα επιτρέψει στα Σκόπια να πλησιάσουν στις Συμμαχικές δομές, με την προσωρινή τους ονομασία, και να δημιουργήσουν defacto καταστάσεις και τετελεσμένα, που θα είναι σε βάρος της Ελλάδος.